This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Beta vulgaris L.
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Włochy
Forma Proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna
Okres przydatności do spożycia 18 miesięcy
Wielkość porcji 5 gramów na dzień
Kategoria Suszone owoce

Opis produktu

Proszek z buraków jest dostępny w hurtowych opakowaniach zbiorczych dla profesjonalistów z branży spożywczej. Pochodzący z Włoch proszek z buraków, który oferujemy, jest całkowicie czysty bez żadnych dodatków. Oferujemy również w 100% certyfikowany ekologiczny proszek buraczany pozyskiwany z UE.

Pochodzenie proszku z buraków

Z warzyw buraczanych wytwarza się proszek z buraków. Beta vulgaris to inna nazwa proszku z buraków i należy do rodziny Amaranthaceae, która jest w zasadzie starożytnymi ziarnami amarantusa. Ten proszek jest wytwarzany z korzenia palowego buraka, a ten korzeń palowy jest korzeniem macierzystym, który kiełkuje na boki. Korzeń palowy rośnie w ziemi i ma gruby, zwężający się i prosty kształt. Inne nazwy buraków to burak ćwikłowy, burak ogrodowy, burak złoty, burak stołowy lub burak cukrowy. Możesz przeliterować to na oba sposoby jako burak lub burak.

Czerwone i białe buraki były uprawiane we Włoszech w starożytności i tylko rodzimi rolnicy mogli uprawiać lęg w pobliżu wybrzeży Morza Śródziemnego. Inni wcześni rolnicy uprawiali inne odmiany buraków, zwłaszcza boćwina. Dlatego widzimy szeroką gamę buraków pod względem kolorów i kształtów.

 

Spośród wszystkich warzyw burak jest najsłodszy ze względu na najwyższą zawartość cukru w swoim składzie. To jest powód, dla którego ludzie używali go jako substytutu słodzika. Proszek i sok z buraków są używane w innych sokach, barwiąc różne potrawy i dodając smaku selerowi i marchewce. Ogromne zalety buraków sprawiają, że jest to bardzo używane warzywo w postaci proszku.

Jak używać proszku z buraków

Jeśli chcesz codziennie używać proszku z buraków, możesz użyć do 5 łyżeczek. Jednak nowym użytkownikom zaleca się stosowanie małej dawki proszku. Najlepszym sposobem wykorzystania proszku z buraków jest wypicie połowy porcji rano przed treningiem, a drugą połowę podczas obiadu. Możesz cieszyć się proszkiem z buraków z sokami i koktajlami lub posypać jedzenie.

Oba smaki proszku z buraków są mocne i najlepsze do pieczenia i gotowania. Dodając proszek buraczany do napojów i koktajli, dodajesz wartości odżywczym napojom – kolejna idealna rzecz do wykorzystania w pieczeniu jako naturalny barwnik żywności.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our