Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Beta vulgaris L. |
Rozmiar opakowania | 25 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów |
Pochodzenie | Włochy |
Forma | Proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna |
Okres przydatności do spożycia | 18 miesięcy |
Wielkość porcji | 5 gramów na dzień |
Kategoria | Suszone owoce |
Opis produktu
Proszek z buraków jest dostępny w hurtowych opakowaniach zbiorczych dla profesjonalistów z branży spożywczej. Pochodzący z Włoch proszek z buraków, który oferujemy, jest całkowicie czysty bez żadnych dodatków. Oferujemy również w 100% certyfikowany ekologiczny proszek buraczany pozyskiwany z UE.
Pochodzenie proszku z buraków
Z warzyw buraczanych wytwarza się proszek z buraków. Beta vulgaris to inna nazwa proszku z buraków i należy do rodziny Amaranthaceae, która jest w zasadzie starożytnymi ziarnami amarantusa. Ten proszek jest wytwarzany z korzenia palowego buraka, a ten korzeń palowy jest korzeniem macierzystym, który kiełkuje na boki. Korzeń palowy rośnie w ziemi i ma gruby, zwężający się i prosty kształt. Inne nazwy buraków to burak ćwikłowy, burak ogrodowy, burak złoty, burak stołowy lub burak cukrowy. Możesz przeliterować to na oba sposoby jako burak lub burak.
Czerwone i białe buraki były uprawiane we Włoszech w starożytności i tylko rodzimi rolnicy mogli uprawiać lęg w pobliżu wybrzeży Morza Śródziemnego. Inni wcześni rolnicy uprawiali inne odmiany buraków, zwłaszcza boćwina. Dlatego widzimy szeroką gamę buraków pod względem kolorów i kształtów.
Spośród wszystkich warzyw burak jest najsłodszy ze względu na najwyższą zawartość cukru w swoim składzie. To jest powód, dla którego ludzie używali go jako substytutu słodzika. Proszek i sok z buraków są używane w innych sokach, barwiąc różne potrawy i dodając smaku selerowi i marchewce. Ogromne zalety buraków sprawiają, że jest to bardzo używane warzywo w postaci proszku.
Jak używać proszku z buraków
Jeśli chcesz codziennie używać proszku z buraków, możesz użyć do 5 łyżeczek. Jednak nowym użytkownikom zaleca się stosowanie małej dawki proszku. Najlepszym sposobem wykorzystania proszku z buraków jest wypicie połowy porcji rano przed treningiem, a drugą połowę podczas obiadu. Możesz cieszyć się proszkiem z buraków z sokami i koktajlami lub posypać jedzenie.
Oba smaki proszku z buraków są mocne i najlepsze do pieczenia i gotowania. Dodając proszek buraczany do napojów i koktajli, dodajesz wartości odżywczym napojom – kolejna idealna rzecz do wykorzystania w pieczeniu jako naturalny barwnik żywności.