| Parametry | Opis | 
| Nazwa botaniczna | Helianthus annuus | 
| Rozmiar opakowania | 25 kilogramów | 
| Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów | 
| Pochodzenie | Europa | 
| Forma | Nasiona | 
| Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką | 
| Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna | 
| Okres przydatności do spożycia | 12 – 24 miesięcy | 
| Wielkość porcji | ¼ kubka | 
| Kategoria | Nasiona i ziarna | 
Opis Produktu
Nasiona słonecznika Bakery to łuskane i przetworzone nasiona słonecznika. Są mniejsze, mają okrągłe kształty i słodki smak. Pestki słonecznika Bakery zawierają dużą ilość oleju. Dlatego mają ciemniejszy kolor. Ziarna słonecznika Bakery klasy cukierniczej są większe, jaśniejsze i łatwe do gryzienia.
Pochodzenie nasion słonecznika bakery
Słonecznik jest jedną z pierwszych roślin uprawianych w Ameryce i wykorzystywanych przez tubylców od tysięcy lat. Za pochodzenie słoneczników uważa się Peru i Meksyk. Hiszpanie sprowadzili słonecznik do Europy. Następnie rozprzestrzenił się również na inne kraje i stał się jednym z najpopularniejszych nasion oleistych na świecie. Kwiaty rośliny zawierają wiązki nasion w czarnych lub szarych łupinach, które mają kształt łezki.
Jak używać nasion słonecznika bakery
Możesz użyć tego produktu w pieczywie i oleju słonecznikowym lub można go również spożywać jako przekąskę.