This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Helianthus annuus
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Europa
Forma Nasiona
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji ¼ kubka
Kategoria Nasiona i ziarna

Opis Produktu

Nasiona słonecznika Bakery to łuskane i przetworzone nasiona słonecznika. Są mniejsze, mają okrągłe kształty i słodki smak. Pestki słonecznika Bakery zawierają dużą ilość oleju. Dlatego mają ciemniejszy kolor. Ziarna słonecznika Bakery klasy cukierniczej są większe, jaśniejsze i łatwe do gryzienia.

Pochodzenie nasion słonecznika bakery

Słonecznik jest jedną z pierwszych roślin uprawianych w Ameryce i wykorzystywanych przez tubylców od tysięcy lat. Za pochodzenie słoneczników uważa się Peru i Meksyk. Hiszpanie sprowadzili słonecznik do Europy. Następnie rozprzestrzenił się również na inne kraje i stał się jednym z najpopularniejszych nasion oleistych na świecie. Kwiaty rośliny zawierają wiązki nasion w czarnych lub szarych łupinach, które mają kształt łezki.

Jak używać nasion słonecznika bakery

Możesz użyć tego produktu w pieczywie i oleju słonecznikowym lub można go również spożywać jako przekąskę.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our