Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Cocos nucifera |
Rozmiar opakowania | 10 kilogram |
Minimalna wielość zamówienia | 10 kilogram |
Pochodzenie | Filipiny, Indonezja, Sri Lanka |
Forma | Chipsy / Płatki |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
Wielkość porcji | 0.7 oz |
Kategoria | Suszone owoce |
Opis Produktu
Świeże orzechy kokosowe kroi się na małe ostrza i cienkie jak opłatek półksiężyce. Po tym, jak tosty zamieniły się w złote frytki. Już po tym procesie mają wyjątkowy kokosowy smak dzięki zawartości naturalnego oleju. Chipsy kokosowe w formie tostów będą idealne z mieszankami przekąsek, owocami i owocami morza. Możesz również uczynić go częścią swojej sałatki.
Organiczne orzechy kokosowe są ręcznie zbierane i przekazywane do centralnej jednostki przetwarzania. W tej jednostce przeprowadzana jest inspekcja, a te kokosy, które nie przejdą kontroli, są usuwane. W tym procesie każdy orzech kokosowy jest najpierw łuskany, a następnie okorowany. Na białym mięsie zostaje kokos. Następnie mięso jest przenoszone na przenośnik taśmowy w celu rozdrobnienia. Po zakończeniu rozdrabniania mięso jest następnie suszone w piecu, aby usunąć wilgoć na określonym poziomie. Po wysuszeniu suszone orzechy kokosowe przechodzą przez wiele filtrów, aby zachować stały rozmiar i zmniejszyć zbrylanie. Następnie delikatnie opieka się niesłodzone chipsy kokosowe.
Jak używać chipsów kokosowych
Możesz użyć tych doskonale prażonych chipsów kokosowych z jogurtem, granolą, świeżą sałatką, a nawet z muffinami. Możesz cieszyć się tymi prażonymi wiórkami kokosowymi jako przekąską lub idealnie podawać z lodami.