Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Theobroma cacao |
Rozmiar opakowania | 25 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów |
Pochodzenie | Afryka, Południowa Afryka |
Forma | Blok (masło) |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz Konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 – 36 miesięcy |
Wielkość porcji | 1 łyżka stołowa |
Kategoria | Superfoods |
Opis produktu
Masło kakaowe to tłuszcz wydobywany z ziaren kakaowych. Ziarna kakaowe są zbierane z większej rośliny kakaowca, dzięki czemu można z nich wydobyć masło. W tym procesie ziarna są obdzierane, prażone i prasowane w celu oddzielenia tłuszczu, czyli masła kakaowego. Resztki tego procesu są później przekształcane w proszek kakaowy. Masło kakaowe to naturalny tłuszcz jadalny, który stanowi prawie połowę suszonych ziaren kakaowca. Jest dostępny w 2 kolorach, żółtym i białym, i oferuje bogaty smak. Masło te jest jednym z głównych składników produkcji czekolady. Jest miękki i ma kremową konsystencję. Dlatego ma niską temperaturę topnienia około 32 do 35 stopni Celsjusza. Produkt dostępny w postaci stałego bloku masła kakaowego o wadze 25 kg.
Pochodzenia masła kakaowego
Historia masła kakaowego sięga 3000 lat. Starożytne imperia Majów i Azteków bardzo lubili kakao, a nawet używali go jako waluty. NutriBoost oferuje masło kakaowe, które jest wytwarzane z ziaren i pochodzi z Ameryki Południowej i Afryki. Użyliśmy najlepszych ziaren kakaowych i poddaliśmy je fermentacji, aby zmniejszyć ich gorzki smak, dzięki czemu możemy zaoferować najwyższej jakości masło. Masło te jest wytwarzane przez wyciskanie zmiażdżonych kawałków kakao w celu uzyskania stałej pasty. W tym procesie oddziela się proszek i masło. Następnie masło zamienia się w solidne bloki.
Jak używać masła kakaowego
Masło kakaowe to produkt, który musi być używany przez piekarzy i wytwórców czekolady ze względu na wspaniały smak i charakterystykę szybkiego topnienia. Możesz również użyć go w surowych koktajlach czekoladowych, aby uzyskać wspaniałą i fantastyczną ucztę. Organiczne masło kakaowe jest całkowicie naturalne. To luksusowy składnik używany nie tylko do jedzenia, ale także w mydłach i masłach do ciała, które nawilżają i nawilżają.