This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Theobroma cacao
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Afryka, Południowa Afryka
Forma Blok (masło)
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz Konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 24 – 36 miesięcy
Wielkość porcji 1 łyżka stołowa
Kategoria Superfoods

Opis produktu

Masło kakaowe to tłuszcz wydobywany z ziaren kakaowych. Ziarna kakaowe są zbierane z większej rośliny kakaowca, dzięki czemu można z nich wydobyć masło. W tym procesie ziarna są obdzierane, prażone i prasowane w celu oddzielenia tłuszczu, czyli masła kakaowego. Resztki tego procesu są później przekształcane w proszek kakaowy. Masło kakaowe to naturalny tłuszcz jadalny, który stanowi prawie połowę suszonych ziaren kakaowca. Jest dostępny w 2 kolorach, żółtym i białym, i oferuje bogaty smak. Masło te jest jednym z głównych składników produkcji czekolady. Jest miękki i ma kremową konsystencję. Dlatego ma niską temperaturę topnienia około 32 do 35 stopni Celsjusza. Produkt dostępny w postaci stałego bloku masła kakaowego o wadze 25 kg.

Pochodzenia masła kakaowego

Historia masła kakaowego sięga 3000 lat. Starożytne imperia Majów i Azteków bardzo lubili kakao, a nawet używali go jako waluty. NutriBoost oferuje masło kakaowe, które jest wytwarzane z ziaren i pochodzi z Ameryki Południowej i Afryki. Użyliśmy najlepszych ziaren kakaowych i poddaliśmy je fermentacji, aby zmniejszyć ich gorzki smak, dzięki czemu możemy zaoferować najwyższej jakości masło. Masło te jest wytwarzane przez wyciskanie zmiażdżonych kawałków kakao w celu uzyskania stałej pasty. W tym procesie oddziela się proszek i masło. Następnie masło zamienia się w solidne bloki.

Jak używać masła kakaowego

Masło kakaowe to produkt, który musi być używany przez piekarzy i wytwórców czekolady ze względu na wspaniały smak i charakterystykę szybkiego topnienia. Możesz również użyć go w surowych koktajlach czekoladowych, aby uzyskać wspaniałą i fantastyczną ucztę. Organiczne masło kakaowe jest całkowicie naturalne. To luksusowy składnik używany nie tylko do jedzenia, ale także w mydłach i masłach do ciała, które nawilżają i nawilżają.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our