Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Theobroma cacao |
Rozmiar opakowania | 15 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 15 kilogramów |
Pochodzenie | Afryka, Południowa Afryka |
Forma | Wafle |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 – 36 miesięcy |
Wielkość porcji | 1 łyżka stołowa |
Kategoria | Superfoods |
Opis produktu
Drzewo kakaowe rośnie w tropikalnych regionach na całym świecie i ma owoce, które dają nam masło kakaowe. Źródłem masła są ziarna nasion, które są poddawane dalszej obróbce w celu uzyskania opalonego koloru o przyjemnym kakaowym aromacie, podobnie jak czekolada. Masło kakaowe to czysty tłuszcz roślinny pozyskiwany z ziaren kakaowych i jest całkowicie naturalny. Strąki kakaowe to owoc drzewa kakaowego, które ma wewnątrz ziarna kakaowe. Otrzymujemy również ziarna ze strąków kakao, które są używane do produkcji czekolady. Opłatki są również nazywane kroplami i wyglądają jak małe monety.
Pochodzenie masła kakaowego w formie wafli
Masło kakaowe jest najbardziej znane jako składnik czekolady ze względu na jego właściwości topnienia i konsystencję. To naturalny owoc o bogatej zawartości tłuszczu, pozyskiwany z ziaren kakaowych. Znane jest również jako drzewo czekoladowe, wywodzące się od terminu Majów Xocolatl, co oznacza czekoladę. Występuje w bladożółtym kolorze i ma doskonałą jakość z przepysznym czekoladowym aromatem i zapachem.
Jak używać masła kakaowego w formie wafli
Chociaż masło kakaowe ma wygląd i aromat podobny do czekolady, jego smak jest neutralny i ulotny. Może być stosowany na dwa sposoby, do produktów kosmetycznych i produktów bezmlecznych.