This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Theobroma cacao
Rozmiar opakowania 15 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 15 kilogramów
Pochodzenie  Afryka, Południowa Afryka
Forma Wafle
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 24 – 36 miesięcy
Wielkość porcji 1 łyżka stołowa
Kategoria Superfoods

Opis produktu

Drzewo kakaowe rośnie w tropikalnych regionach na całym świecie i ma owoce, które dają nam masło kakaowe. Źródłem masła są ziarna nasion, które są poddawane dalszej obróbce w celu uzyskania opalonego koloru o przyjemnym kakaowym aromacie, podobnie jak czekolada. Masło kakaowe to czysty tłuszcz roślinny pozyskiwany z ziaren kakaowych i jest całkowicie naturalny. Strąki kakaowe to owoc drzewa kakaowego, które ma wewnątrz ziarna kakaowe. Otrzymujemy również ziarna ze strąków kakao, które są używane do produkcji czekolady. Opłatki są również nazywane kroplami i wyglądają jak małe monety.

Pochodzenie masła kakaowego w formie wafli

Masło kakaowe jest najbardziej znane jako składnik czekolady ze względu na jego właściwości topnienia i konsystencję. To naturalny owoc o bogatej zawartości tłuszczu, pozyskiwany z ziaren kakaowych. Znane jest również jako drzewo czekoladowe, wywodzące się od terminu Majów Xocolatl, co oznacza czekoladę. Występuje w bladożółtym kolorze i ma doskonałą jakość z przepysznym czekoladowym aromatem i zapachem.

Jak używać masła kakaowego w formie wafli

Chociaż masło kakaowe ma wygląd i aromat podobny do czekolady, jego smak jest neutralny i ulotny. Może być stosowany na dwa sposoby, do produktów kosmetycznych i produktów bezmlecznych.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our