Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Spinacia oleracea L. |
Rozmiar opakowania | 20 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 kilogramów |
Pochodzenie | Europa |
Forma | Zielony proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 12 – 24 miesięcy |
Wielkość porcji | 1 łyżka stołowa |
Kategoria | Zioła i przyprawy |
Opis Produktu
Oferowany przez nas proszek szpinakowy jest w 100% oryginalny i pochodzi z Europy. Używamy świeżych liści szpinaku do przygotowania proszku warzywnego ze szpinaku. W tym procesie najpierw ostrożnie suszy się liście szpinaku, a następnie mieli na proszek ze szpinaku. Proszek warzywny szpinakowy ma delikatny, łagodny smak szpinaku z matowym zielonym kolorem.
Pochodzenie proszku szpinakowego
Szpinak pochodzi z Bliskiego Wschodu, a konkretniej z Persji, która obecnie nazywa się Iran. Między 800 rokiem a 1200 rokiem n.e. Maurowie sprowadzili szpinak do Hiszpanii. W 1809 r. Rozpoczęto uprawę szpinaku w USA.
Jak używać proszku szpinakowego
Wszystkie nadziemne części, nasiona i liście szpinaku są używane do produkcji proszku szpinakowego. Możesz dodać ten proszek szpinakowy do sałatek, koktajli, zapiekanek, sałatek, zup i innych potraw. Można go również przechowywać do późniejszego wykorzystania. Będziesz mieć niesamowity smak dodając szpinak w proszku do makaronu, świeżego makaronu i ciasta chlebowego. Proszek szpinakowy doskonale nadaje się również do szybkiego chleba, babeczek i chleba drożdżowego. Inne smakowite połączenia proszku szpinakowego to suszone pomidory i zioła.