This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Spinacia oleracea L.
Rozmiar opakowania 20 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 20 kilogramów
Pochodzenie Europa
Forma Zielony proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji 1 łyżka stołowa
Kategoria Zioła i przyprawy

Opis Produktu

Oferowany przez nas proszek szpinakowy jest w 100% oryginalny i pochodzi z Europy. Używamy świeżych liści szpinaku do przygotowania proszku warzywnego ze szpinaku. W tym procesie najpierw ostrożnie suszy się liście szpinaku, a następnie mieli na proszek ze szpinaku. Proszek warzywny szpinakowy ma delikatny, łagodny smak szpinaku z matowym zielonym kolorem.

Pochodzenie proszku szpinakowego

Szpinak pochodzi z Bliskiego Wschodu, a konkretniej z Persji, która obecnie nazywa się Iran. Między 800 rokiem a 1200 rokiem n.e. Maurowie sprowadzili szpinak do Hiszpanii. W 1809 r. Rozpoczęto uprawę szpinaku w USA.

Jak używać proszku szpinakowego

Wszystkie nadziemne części, nasiona i liście szpinaku są używane do produkcji proszku szpinakowego. Możesz dodać ten proszek szpinakowy do sałatek, koktajli, zapiekanek, sałatek, zup i innych potraw. Można go również przechowywać do późniejszego wykorzystania. Będziesz mieć niesamowity smak dodając szpinak w proszku do makaronu, świeżego makaronu i ciasta chlebowego. Proszek szpinakowy doskonale nadaje się również do szybkiego chleba, babeczek i chleba drożdżowego. Inne smakowite połączenia proszku szpinakowego to suszone pomidory i zioła.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our