Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Theobroma cacao |
Rozmiar opakowania | 25 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów |
Pochodzenie | Peru |
Forma | Blok |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 12 – 24 miesięcy |
Wielkość porcji | 1 oz / 28 grams |
Kategoria | Superfoods |
Opis produktu
Lukier kakaowy, znany również jako pasta czekoladowa, to czysta masa kakaowa, dostępna w postaci półstałej i stałej. Wytwarzany jest z ziaren kakaowych, dlatego zawiera po równo obie porcje, masło kakaowe i masę kakaową.
Pochodzenie Lukru Kakaowego
Z owoców drzewa kakaowego Theobroma, zmielonych stalówek, lukier kakaowy jest ekstrahowana w sposób naturalny. Gdy surowe ziarna kakaowe zostaną zmiażdżone do płynu, płyn ten szybko zmienia się w ciało stałe w temperaturze pokojowej i tworzy pastę kakaową. Zawartość lukru kakaowego jest całkowicie naturalna i zawiera 55% masła kakaowego. Ten produkt jest bardzo gładki i można go używać ze 100% organicznym kakao do dowolnego przepisu na czekoladę. Używamy najlepszych ziaren kakaowych i poddajemy je fermentacji, aby zmniejszyć ich gorzki smak, aby nasza pasta kakaowa była miazgą. Ziarna kakaowe są obrane, wysuszone i poddane fermentacji w celu uzyskania pasty kakaowej. Najpierw ziarna kakaowe są mielone, aby uzyskać masę kakaową, a następnie topione w celu uzyskania likieru. Proces wytwarzania masła kakaowego jest bardzo kreatywny, dzięki czemu można go łatwo wykorzystać. Powodem jest to, że można go używać do gotowania z jego oryginalnym zapachem i smakiem. Jeśli używasz w domu, możesz dodać go do mieszanki suszonych owoców i orzechów. Są też bardzo smaczne z lodami czy słodkimi deserami. Miazga z pasty kakaowej jest wytwarzana z tych ziaren kakaowych, które są obrane, suszone i fermentowane. Ziarna te są mielone w celu uzyskania pasty kakaowej, a następnie ta pasta jest zamieniana w likier. Następnie likier można rozdzielić na masło kakaowe lub ostudzić i zamienić na stałe bloki surowej czekolady. Jest używany głównie z masłem kakaowym do produkcji czekolady.
Jak używać Likru Kakaowego
Puddingi czekoladowe, tradycyjne batony czekoladowe, napoje czekoladowe i ciastka czekoladowe to główne dania, w których używana jest pasta kakaowa.