This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Theobroma cacao
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Peru
Forma Blok
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji 1 oz / 28 grams
Kategoria Superfoods

Opis produktu

Lukier kakaowy, znany również jako pasta czekoladowa, to czysta masa kakaowa, dostępna w postaci półstałej i stałej. Wytwarzany jest z ziaren kakaowych, dlatego zawiera po równo obie porcje, masło kakaowe i masę kakaową.

Pochodzenie Lukru Kakaowego

Z owoców drzewa kakaowego Theobroma, zmielonych stalówek, lukier kakaowy jest ekstrahowana w sposób naturalny. Gdy surowe ziarna kakaowe zostaną zmiażdżone do płynu, płyn ten szybko zmienia się w ciało stałe w temperaturze pokojowej i tworzy pastę kakaową. Zawartość lukru kakaowego jest całkowicie naturalna i zawiera 55% masła kakaowego. Ten produkt jest bardzo gładki i można go używać ze 100% organicznym kakao do dowolnego przepisu na czekoladę. Używamy najlepszych ziaren kakaowych i poddajemy je fermentacji, aby zmniejszyć ich gorzki smak, aby nasza pasta kakaowa była miazgą. Ziarna kakaowe są obrane, wysuszone i poddane fermentacji w celu uzyskania pasty kakaowej. Najpierw ziarna kakaowe są mielone, aby uzyskać masę kakaową, a następnie topione w celu uzyskania likieru. Proces wytwarzania masła kakaowego jest bardzo kreatywny, dzięki czemu można go łatwo wykorzystać. Powodem jest to, że można go używać do gotowania z jego oryginalnym zapachem i smakiem. Jeśli używasz w domu, możesz dodać go do mieszanki suszonych owoców i orzechów. Są też bardzo smaczne z lodami czy słodkimi deserami. Miazga z pasty kakaowej jest wytwarzana z tych ziaren kakaowych, które są obrane, suszone i fermentowane. Ziarna te są mielone w celu uzyskania pasty kakaowej, a następnie ta pasta jest zamieniana w likier. Następnie likier można rozdzielić na masło kakaowe lub ostudzić i zamienić na stałe bloki surowej czekolady. Jest używany głównie z masłem kakaowym do produkcji czekolady.

Jak używać Likru Kakaowego

Puddingi czekoladowe, tradycyjne batony czekoladowe, napoje czekoladowe i ciastka czekoladowe to główne dania, w których używana jest pasta kakaowa.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our