Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Malpighia glabra |
Rozmiar opakowania | 20 Kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 Kilogramów |
Pochodzenie | Indie, Brazylia |
Forma | Proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna |
Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
Wielkość porcji | 1-2 łyżki stołowe |
Kategoria | Superfoods |
Opis produktu
Acerola w proszku jest dostępna w postaci liofilizowanej w hurtowych opakowaniach zbiorczych dla profesjonalistów z branży spożywczej. Oferujemy organiczny liofilizowany proszek aceroli pochodzący z Brazylii. Oferowana przez nas acerola jest w 100% czysta i nie zawiera żadnych domieszek z maltodekstryną.
Pochodzenie proszku Acerola
Acerola jest również znana pod różnymi nazwami, takimi jak wiśnia zachodnioindyjska, wiśnia z Barbadosu, Cereza i wiśnia portorykańska. Jest rodzimym owocem zachodnich Indii, subtropikalnej i tropikalnej Ameryki. Kalifornia słynie z uprawy Aceroli, a obecnie wiele innych regionów tropikalnych i subtropikalnych również produkuje acerolę dobrej jakości. Głównym producentem zakładu Acerola jest Brazylia. Jedna z wysp Karaibów przywiązuje tak dużą wagę do upraw Aceroli, że w okresie cięcia roślin podejmują one szczególne środki ostrożności. Jest to owoc, który po uprawie jest spożywany i wyciskany na świeżo. Miąższ owocu ma słodki smak i aromat, ale jest również kwaśny. Kiedy jagody są zielone, rolnicy rozpoczynają zbiory, ponieważ mają prawie dwa razy więcej witaminy C w porównaniu z owocami dojrzałymi. Nasza liofilizowana acerola pochodzi z Brazylii, która jest największym producentem aceroli na świecie. Po zebraniu owoce szybko się psują i po 3-5 dniach mogą stać się bezużyteczne. Z tego powodu acerolę w postaci proszku utrwalamy poprzez suszenie i zamrażanie tak, aby dostarczała jak najwięcej składników odżywczych.
Jak używać proszku Acerola
Nasz produkt powstaje z ekologicznego soku z aceroli z wysokiej jakości minerałami, które zostały wysuszone, zamrożone i zmielone. Możesz używać proszku acerola w jogurtach, koktajlach i sokach. Owoce są nie tylko korzystne dla ludzi, ale także stanowią pokarm dla ptaków i nektar dla motyli. Całe rozdarte owoce można gotować lub jeść na surowo lub konserwować.