This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Malpighia glabra
Rozmiar opakowania 20 Kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 20 Kilogramów
Pochodzenie Indie, Brazylia
Forma Proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna
Okres przydatności do spożycia 24 miesiące
Wielkość porcji 1-2 łyżki stołowe
Kategoria Superfoods

Opis produktu

Acerola w proszku jest dostępna w postaci liofilizowanej w hurtowych opakowaniach zbiorczych dla profesjonalistów z branży spożywczej. Oferujemy organiczny liofilizowany proszek aceroli pochodzący z Brazylii. Oferowana przez nas acerola jest w 100% czysta i nie zawiera żadnych domieszek z maltodekstryną.

Pochodzenie proszku Acerola

Acerola jest również znana pod różnymi nazwami, takimi jak wiśnia zachodnioindyjska, wiśnia z Barbadosu, Cereza i wiśnia portorykańska. Jest rodzimym owocem zachodnich Indii, subtropikalnej i tropikalnej Ameryki. Kalifornia słynie z uprawy Aceroli, a obecnie wiele innych regionów tropikalnych i subtropikalnych również produkuje acerolę dobrej jakości. Głównym producentem zakładu Acerola jest Brazylia. Jedna z wysp Karaibów przywiązuje tak dużą wagę do upraw Aceroli, że w okresie cięcia roślin podejmują one szczególne środki ostrożności. Jest to owoc, który po uprawie jest spożywany i wyciskany na świeżo. Miąższ owocu ma słodki smak i aromat, ale jest również kwaśny. Kiedy jagody są zielone, rolnicy rozpoczynają zbiory, ponieważ mają prawie dwa razy więcej witaminy C w porównaniu z owocami dojrzałymi. Nasza liofilizowana acerola pochodzi z Brazylii, która jest największym producentem aceroli na świecie. Po zebraniu owoce szybko się psują i po 3-5 dniach mogą stać się bezużyteczne. Z tego powodu acerolę w postaci proszku utrwalamy poprzez suszenie i zamrażanie tak, aby dostarczała jak najwięcej składników odżywczych.  

Jak używać proszku Acerola

Nasz produkt powstaje z ekologicznego soku z aceroli z wysokiej jakości minerałami, które zostały wysuszone, zamrożone i zmielone. Możesz używać proszku acerola w jogurtach, koktajlach i sokach. Owoce są nie tylko korzystne dla ludzi, ale także stanowią pokarm dla ptaków i nektar dla motyli. Całe rozdarte owoce można gotować lub jeść na surowo lub konserwować.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our