Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Chenopodium quinoa |
Rozmiar opakowania | 25 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów |
Pochodzenie | Peru, Boliwia |
Forma | Trójkolorowe nasiona |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
Wielkość porcji | 1 kubek |
Kategoria | Nasiona i ziarna |
Opis Produktu
Mieszanka organicznej czarnej, czerwonej i białej komosy ryżowej nazywana jest trójkolorową komosą ryżową. Ma chrupiącą i puszystą konsystencję o orzechowym posmaku. Trójkolorowa komosa ryżowa, którą oferujemy, jest ekologiczna i pochodzi z Peru i Boliwii. Quinoa to ziarno rośliny, ale ludzie uważają ją za ziarno. Nasz trójkolorowy quinoa pochodzi z Peru i Boliwii. Ponieważ powstaje przez zmieszanie czerwonej, białej i czarnej komosy ryżowej, ma inny smak, właściwości i teksturę. Trójkolorowa komosa ryżowa może nadać Twoim potrawom fantastyczny kolor.
Pochodzenie trójkolorowej komosy ryżowej
Ameryka Południowa jest źródłem komosy ryżowej. Jest uprawiana głównie ze względu na jadalne nasiona. Ta roślina zielna rośnie jak zboże.
Biała komosa ryżowa ma najlżejszą konsystencję i delikatny smak, dzięki czemu po ugotowaniu jest bardziej puszysta od innych jej odpowiedników. Jeśli mówimy o czerwonej komosy ryżowej, ma bardziej serdeczną i ciągnącą się konsystencję, bogatszy smak i bardziej orzechowy w porównaniu do białej komosy ryżowej.
Jak używać trójkolorowej komosy ryżowej
Najlepszym sposobem użycia trójkolorowej komosy ryżowej jest poranna owsianka. Ale może być również używany w ten sam sposób, w jaki używa się czarnej i czerwonej komosy ryżowej ze względu na jej chrupiący smak.