This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Piper Nigrum
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Afryka, Azja
Forma Biały proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji 1 łyżka stołowa
Kategoria Zioła i przyprawy

Opis Produktu

Patrząc wstecz, biały pieprz był jedną z najbardziej ulubionych przypraw na świecie. Pieprz zawsze był uważany za cenny, nawet na początku V wieku, kiedy był używany jako pieniądz w Rzymie.

Pochodzenia proszku z białego pieprzu

Około 2000 lat temu pieprz został wprowadzony do Azji Południowo-Wschodniej, a jego plantacja przez lata ogromnie się powiększyła. Brazylia była największym producentem tej przyprawy w latach trzydziestych XX wieku.

Owoce pieprzu przypominają winogrona i tak jak one rosną w pęczkach o wysokości około 10 stóp. Występują powszechnie w Indonezji i Indiach. Z jagód pieprzu wytwarza się trzy rodzaje ziaren pieprzu; czarny, biały i zielony.

Wśród nich najsilniejszy smak ma czarny pieprz, dlatego jest najsłynniejszy. Jagody pieprzu są przetwarzane jeszcze przed zakończeniem procesu dojrzewania.

Niedojrzałe jagody dają nam zielone ziarna pieprzu. Ich nasiona po przetworzeniu są konserwowane w solance.

Ostatni to biały pieprz. Jest wytwarzany przez te jagody, które są naprawdę rozdarte.

Niedawno opracowano zielony pieprz, ale czarny i biały pieprz był używana przez bardzo długi czas. Istnieją również inne rodzaje pieprzu, takie jak ziarna pieprzu czerwonego i różowego. Są również przetwarzane, a następnie gotowe do sprzedaży na rynku.

Jak używać proszku z białego pieprzu

Możesz cieszyć się sosami, warzywami i zapiekankami z białym pieprzem. Ze względu na wyjątkowy smak i pikantny aromat pieprz ten jest również składnikiem wielu przepisów na krewetki i tuńczyka.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our