This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Lycopersicon esculentum
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Europa
Forma Czerwony proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji 1 oz / 28 gram
Kategoria Zioła i przyprawy

Opis Produktu

Do przygotowania proszku pomidorowego używa się suszonych rozpyłowo pomidorów. Ten drobny proszek jest przechowywany w spiżarni po odwodnieniu pomidorów i zmieleniu ich na proszek. Po łacinie pomidory są również nazywane Lycopersicon lub Wolf Peach. Pomidory były uważane za trujące przez bardzo długi czas. Posiadają ozdobne owoce i liście. Pochodzenie tej rośliny to Europa, a zwłaszcza Wielka Brytania.

Pochodzenie proszku pomidorowego

Świeże pomidory są zamieniane w papkę, a suszenie rozpyłowe owej papki daje w wyniku proszek pomidorowy. Suszenie rozpyłowe stosuje się w przypadku płynnej mieszanki, która daje drobny proszek pomidorowy. Jeśli dokonasz niewielkich zmian w dyszy rozpylającej, możesz uzyskać spójny proszek z pomidorów. Produkt jest silnie skoncentrowany i ma matowo czerwony kolor. Ale można go wzmocnić do jaskrawo czerwonego, na życzenie konsumenta.

Jak używać proszku pomidorowego

Możesz użyć go w wielu potrawach, zamieniając go w czerwoną pastę pomidorową po wymieszaniu z wodą. Proszek pomidorowy może być stosowany w wielu przepisach jako zamiennik świeżych pomidorów, ponieważ może poprawić smak potraw. Poprawia smak świeżej salsy ogrodowej i dodaje smaku bezsmakowym pomidorom ze sklepu spożywczego.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our