This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Curcuma longa
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Indie, Chiny
Forma Żółtawy proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 24 miesiące
Wielkość porcji 400 – 600 mg  3 razy dziennie
Kategoria Zioła i przyprawy

Pochodzenie kurkumy w proszku (w kapsułkach)

Nasza kurkuma pochodzi z Indii, gdzie klimat jest gorący i wilgotny. Jest to doskonały klimat do uprawy kurkumy. Nasze kapsułki z kurkumą produkujemy w Holandii. Łodygi i korzenie rośliny Curcuma longa są używane do produkcji kurkumy w proszku, która nadaje jej silny pieprzny smak. Jest koloru żółtego lub pomarańczowego. Jest to jeden z najczęściej używanych składników kulinarnych w Azji Południowej. Jest poszukiwana nie tylko ze względu na niską cenę lub rzadkość, ale także ze względu na kolor i smak. Służy również do barwienia odzieży. Hindusi używali kurkumy do robienia kolorowych past na swoje święta oraz przyjęcia. Ze względu na swój ostry smak i kolor kurkuma stała się podstawowym składnikiem risotto, curry, ciast, zup i wielu innych potraw na całym świecie, zwłaszcza w Azji, Europie i Afryce. Po dodaniu do potraw mielonej kurkumy nabierają one niepowtarzalnych smaków. Należy do rodziny imbirów, dzięki czemu posiada wyjątkowy drzewno-kwiatowy zapach i smak. Jeśli zmieszasz pokruszony proszek kurkumy z kurkuminą, będzie smakował jak musztarda.

Jak używać kurkumy w proszku w kapsułkach

Kapsułki z kurkumą w proszku można łatwo spożywać z niewielką ilością wody lub innego rodzaju płynu.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our