This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Piper nigrum
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Azja, Europa
Forma Proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna
Okres przydatności do spożycia 12 miesięcy
Wielkość porcji 1 łyżka stołowa
Kategoria Zioła i przyprawy

Opis produktu

Rośliny papryki wytwarzają niedojrzałe owoce, które są jeszcze zielone, a następnie wykorzystuje się je do produkcji czarnego pieprzu. Przed suszeniem owoce są gotowane i czyszczone w gorącej wodzie. Ciepło wody przyspiesza proces brązowienia podczas suszenia. Proces suszenia trwa kilka dni, nawet przy użyciu maszyn. Podczas tego procesu pieprz wokół nasion ciemnieje, tworząc cienką warstwę i kurczy się. Po zakończeniu procesu suszenia otrzymany produkt nazywa się ziarnem pieprzu. Czarny pieprz jest jedną z najczęściej używanych przypraw, które są dodawane do kilku potraw. Jest to również najczęściej wymieniana przyprawa na świecie. W tej przyprawie znajduje się związek chemiczny o nazwie piperyna, który nadaje jej wyjątkowy ostry smak, różniący się od papryczki chili. Jest używany na całym świecie do aromatyzowania, głównie z solą.

Pochodzenie czarnego pieprzu w proszku

Patrząc wstecz, czarny pieprz był jedną z najcenniejszych przypraw, którymi handlowano. W tamtych czasach ludzie używali ziaren pieprzu zamiast prawdziwych monet jako pieniędzy. Piper nigrum to nazwa rośliny kwitnącej, z której wyprodukowano czarny pieprz. Pochodzi z rodziny Piperaceae, która ma owoce zwane ziarnami pieprzu. To owoc, który jest suszony, a później używany jako przyprawa i przyprawa. Średnica w pełni wyrośniętego owocu pieprzu wynosi około 5 mm. Kolor owocu jest ciemnoczerwony i ma pestkę podobnie jak pestkowce. Jest źródłem produkcji mielonego pieprzu i ziaren pieprzu, które są powszechnie znane jako zielony pieprz (suszone niedojrzałe owoce), biały pieprz (dojrzałe nasiona owoców) lub czarny pieprz (gotowane i suszone niedojrzałe owoce).

Jak używać czarnego pieprzu w proszku

Pieprz czarny jest najczęściej używaną przyprawą prawie na całym świecie do dodawania przypraw i podgrzewania potraw. Ziarna pieprzu mogą być również używane w marynatach, zupach, gulaszach i bulionach. Po obróbce dostępne są również w różnych kolorach. Można ich używać do przygotowywania potraw lub przyprawiania.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our