This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Vitis vinifera
Rozmiar opakowania 10-12.5 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 10-12.5 kilogramów
Pochodzenie Argentyna, Turcja
Forma Suszone winogrona
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 18 – 24 miesięcy
Wielkość porcji ¼ kubka
Kategoria Suszone owoce

Opis Produktu

Naturalne suszenie białych winogron bez pestek zamienia się w organiczne rodzynki sułtańskie. Generalnie, jeśli porównamy sułtanki z innymi rodzynkami, są one bardziej soczyste, słodkie i małe. Sułtanki są jednoznacznie identyfikowane w porównaniu z innymi rodzynkami i nazywane imieniem Złote rodzynki. Rodzynka to termin, który jest powszechnie używany zarówno dla sułtanek, jak i rodzynek.

Zasadniczo rodzynki to suszone winogrona. Po pewnym czasie, wodzie i słońcu, winogrona te są przekształcane w gumowate i słodkie rodzynki. Ten suszony owoc był jak skarb w starożytnym Rzymie i był używany do płacenia podatków lub jako nagroda dla najlepszych sportowców. Chociaż rodzynki są obecnie łatwo dostępne w przystępnej cenie, można się nimi delektować tak, jak robili to Rzymianie.

Kiedy rodzynki Sultana docierają do fabryki, przechodzą przez proces czyszczenia, najpierw mechanicznie za pomocą aspiratorów i filtrów, a następnie do czyszczenia używane są skanery rentgenowskie i lasery. Na końcu następuje kontrola metalu, podczas której zapakowane produkty przechodzą przez wykrywacz metali.

Pochodzenie rodzynek

Istnieją kraje, szczególnie kraje Wspólnoty Narodów, w których rodzynki wytwarzane z większych winogron bez pestek nazywane są sułtankami. Na przykład te rodzaje rodzynek nazywane są rodzynkami sułtańskimi, sułtanami lub sułtankami. Rodzynka Sultana jest wytwarzana z suszonych i jasnozielonych winogron. Mają złoty kolor. Bladozielona odmiana sułtanki jest wytwarzana z owalnych winogron bez pestek. Zwykle nazywa się go Sultana lub Sultanina, ale w niektórych krajach ma różne nazwy, takie jak Lady de Coverly (Anglia), Thompson Seedless (Stany Zjednoczone) i owalny Kishmish (Irak, Iran, Izrael, Palestyna , Indie). Turcja znana jest przede wszystkim z uprawy w Izmirze. Dlatego w Turcji nazywa się İzmir üzümü. Azja Mniejsza uważana jest za pochodzenie sułtany, która później stała się częścią Imperium Osmańskiego.

Jak używać rodzynek

Możesz cieszyć się sułtankami jako przekąska lub można je również wykorzystać do obiadu lub jako dodatek do śniadania. Sułtanki mogą stanowić dobre połączenie z płatkami zbożowymi i muesli lub można je spożywać w pilawach lub sałatkach.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our