This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna  Aronia melanocarpa
Rozmiar opakowania 20 Kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 20 Kilogramów
Pochodzenie Polska
Forma Proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna
Okres przydatności do spożycia 12-24 miesięcy
Wielkość porcji 1 łyżka stołowa
Kategoria Suszone owoce

Opis produktu

Inną słynną nazwą proszku z aronii jest aronia czarna. Ten liściasty krzew pochodzi ze wschodniej części Ameryki Północnej. Późną wiosną jest najczęściej używany przez architektów krajobrazu ze względu na kolorowe jesienne liście w ognistym kolorze i kremowo-białe kwiaty z ciemnymi jagodami.

Aronia czarna jest produkowana z suszonych i tłoczonych jagód Aronii, które są uprawiane w kontrolowanym środowisku organicznym. Mielony proszek Aronia nie ma smaku, ale ma charakterystyczny ognisty czerwony i fioletowy kolor. Dlatego proszek Aronii jest bardzo łatwy w użyciu do barwienia i aromatyzowania wypieków, napojów i jogurtów.

Pochodzenie proszku z aronii:

Do produkcji sproszkowanych jagód Aronii używa się 100% organicznych jagód Aronii. W UE i USA produkują organiczne jagody Aronii, które dają nasiona, miazgę i skórkę bez wypełniaczy i dodatkowych cukrów.

Pierwsi osadnicy i tubylcy dobrze znają Aronię i jej zalety, ale od ubiegłego wieku nie była uprawiana komercyjnie w USA. Ale ten smakowy owoc jest bardzo popularny ze względu na produkcję wina i soków w Rosji, Europie Wschodniej i Danii.

Jak używać proszku z Aronii

Proszek z aronii jest doskonałym, naturalnym barwnikiem do jogurtów, wypieków i napojów. 

This website needs you to allow the use of cookies as described in our