Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Aronia melanocarpa |
Rozmiar opakowania | 20 Kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 Kilogramów |
Pochodzenie | Polska |
Forma | Proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna |
Okres przydatności do spożycia | 12-24 miesięcy |
Wielkość porcji | 1 łyżka stołowa |
Kategoria | Suszone owoce |
Opis produktu
Inną słynną nazwą proszku z aronii jest aronia czarna. Ten liściasty krzew pochodzi ze wschodniej części Ameryki Północnej. Późną wiosną jest najczęściej używany przez architektów krajobrazu ze względu na kolorowe jesienne liście w ognistym kolorze i kremowo-białe kwiaty z ciemnymi jagodami.
Aronia czarna jest produkowana z suszonych i tłoczonych jagód Aronii, które są uprawiane w kontrolowanym środowisku organicznym. Mielony proszek Aronia nie ma smaku, ale ma charakterystyczny ognisty czerwony i fioletowy kolor. Dlatego proszek Aronii jest bardzo łatwy w użyciu do barwienia i aromatyzowania wypieków, napojów i jogurtów.
Pochodzenie proszku z aronii:
Do produkcji sproszkowanych jagód Aronii używa się 100% organicznych jagód Aronii. W UE i USA produkują organiczne jagody Aronii, które dają nasiona, miazgę i skórkę bez wypełniaczy i dodatkowych cukrów.
Pierwsi osadnicy i tubylcy dobrze znają Aronię i jej zalety, ale od ubiegłego wieku nie była uprawiana komercyjnie w USA. Ale ten smakowy owoc jest bardzo popularny ze względu na produkcję wina i soków w Rosji, Europie Wschodniej i Danii.
Jak używać proszku z Aronii
Proszek z aronii jest doskonałym, naturalnym barwnikiem do jogurtów, wypieków i napojów.