This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Prunus armeniaca
Rozmiar opakowania 10 Kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 20 Kilogramów
Pochodzenie Polska
Forma Suszone owoce
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna
Okres przydatności do spożycia 12-24 miesięcy
Wielkość porcji 1 oz / 30 owoców aronii na dzień
Kategoria Suszone owoce

Opis produktu

Jagody aronii lub aronia czarna to roślina liściasta o kremowych kwiatach. Te kwiaty kwitną późną wiosną, a później stają się małymi, czarnymi i fioletowymi jagodami wielkości grochu. Większość tych jagód została skonsumowana przez dzikie ptaki i zwierzęta, które mają cierpliwość, by zjeść gorzki owoc. Ekologiczne jagody aronii są uprawiane jako produkty spożywcze i rośliny ozdobne. Kolejne kwaśne organiczne aronii są częściej używane po przetworzeniu, ale można je również jeść na surowo.

Pochodzenie Aronii

Ogólnie rzecz biorąc, często są postrzegane w ogrodach jako rośliny ozdobne. Pochodzenie tej jagody to wschodnia część Ameryki Północnej i występuje u dwóch gatunków. Te dwa typy można łatwo sklasyfikować ze względu na ich kolory. Czas zbiorów Aronia Berries przypada na jesień, kiedy drzewa zmieniają swoje liście. Czasami te jagody są pomijane, ponieważ ich drzewa są częściej używane do ich krajobrazu i koloru liści niż do jagód. Teraz mają status superfood. To jest powód, dla którego zyskują popularność do zbioru i ponownego wykorzystania.

 

Jagody aronii można łatwo znaleźć na bagnach i wilgotnych lasach. Kiedy dwa rodzaje aronii zapylają się krzyżowo, wytwarzają fioletową jagodę.

Aronie mają swoją nazwę, ponieważ mają zdolność duszenia ust osoby i wywołują sensację. Przeważnie duże owoce aronii doskonale nadają się na dżem.

Jak używać Aronii:

Główne zastosowanie aronii to produkcja soków, miękkich aromatów pitnych, dżemu, marmolady i wina. Można je również stosować w wyrobach piekarniczych, dodawać do wyrobów cukierniczych lub spożywać samodzielnie. Aronia ma wspaniały smak w połączeniu z innymi owocami. Po wysuszeniu można je dodać również do innych potraw.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our