This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Theobroma cacao
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Afryka, Południowa Afryka
Forma Fasolki
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz Konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 24 – 36 miesięcy
Wielkość porcji 1 oz / 28 grams
Kategoria Superfoods

 

Opis produktu

Drzewa rodowe są zbierane w małych gospodarstwach w amazońskich lasach Afryki i Peru. Są źródłem pozyskiwania ziaren kakaowca. Ziarna te są bardzo starannie zbierane, czyszczone, sortowane i suszone. Ziarna kakao surowe są twórcami smaku i surowcem do produkcji czekolady. Ziarna te mogą oferować masło kakaowe i inne ekstrahowane ciała stałe z kakao.

Pochodzenie ziaren kakao

Inną nazwą drzewa kakaowego jest Theobroma cacao i jest to surowe źródło czekolady. Ziarna kakaowe lub ziarna kakaowca są zasadniczo używane do produkcji czekolady i są zbierane z tego drzewa. Owocem tego drzewa są strąki, a nasiona tego owocu to fasola. Skorupa kapsuły ma jasny kolor i bardzo twardą skorupę. Rosną na gałęziach drzewa w postaci kęp. Po pierwsze, te strąki to bezwonne małe, białe kwiaty nazywane kalafiorami. Te kwiaty rosną na starych gałęziach drzewa.

NutriBoost oferuje surowe ziarna kakao pochodzące z Peru i rosnące głównie w leśnych regionach Amazonii, Junín, Cusco, Ayacucho i San Martín. W smaku ziaren kakaowca jest gorzki, podobnie jak niesłodzona czekolada.

Jak używać ziaren kakao

Może być używany do kawy, pieczenia, po zmiażdżeniu dodać do smoothie, muesli, lodów, mieszanki trailowej, ciasta ciasteczkowego lub jako zamiennik w przepisach lub deserach na chipsy czekoladowe.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our