This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Ceratonia siliqua
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Włochy
Forma Proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 24 miesiące
Wielkość porcji 2 łyżki stołowe
Kategoria Superfoods

Opis produktu

Oferujemy organiczny proszek karobowy pochodzący z Włoch. Karob (chleb świętojański) jest ostatecznym substytutem kakao. Jest to fasola rosnąca w regionach śródziemnomorskich. Drzewo karobu jest źródłem wydobywania karobu z rękawa. Gdy rękaw drzewa świętojańskiego wyschnie, jest kruszony i zamieniany w proszek. Smak chleba świętojańskiego jest trochę słodki i jest dobrym substytutem proszku czekoladowego. W większości przypadków proszek karobowy jest stosowany w wypiekach jako słodzik. Posiada wyjątkowy słodki smak i nie zawiera tłuszczu. Zamiast proszku kakaowego można zastosować proszek karobowy. Nie musisz dodawać żadnego słodzika do swoich ulubionych potraw po użyciu proszku z karobu, ponieważ jest on naturalnie słodki.

Jak używać proszku karobowego

Naturalny smak proszku karobowego jest słodki. Dlatego jest tak często stosowany w przepisach na desery. W porównaniu do proszku kakaowego smak mączki karobu nie jest zbyt mocny. Z tego powodu zaleca się dwukrotne użycie zamiast proszku kakaowego.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our