| Parametry | Opis |
| Nazwa botaniczna | Ceratonia siliqua |
| Rozmiar opakowania | 25 kilogramów |
| Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów |
| Pochodzenie | Włochy |
| Forma | Proszek |
| Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
| Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
| Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
| Wielkość porcji | 2 łyżki stołowe |
| Kategoria | Superfoods |
Opis produktu
Oferujemy organiczny proszek karobowy pochodzący z Włoch. Karob (chleb świętojański) jest ostatecznym substytutem kakao. Jest to fasola rosnąca w regionach śródziemnomorskich. Drzewo karobu jest źródłem wydobywania karobu z rękawa. Gdy rękaw drzewa świętojańskiego wyschnie, jest kruszony i zamieniany w proszek. Smak chleba świętojańskiego jest trochę słodki i jest dobrym substytutem proszku czekoladowego. W większości przypadków proszek karobowy jest stosowany w wypiekach jako słodzik. Posiada wyjątkowy słodki smak i nie zawiera tłuszczu. Zamiast proszku kakaowego można zastosować proszek karobowy. Nie musisz dodawać żadnego słodzika do swoich ulubionych potraw po użyciu proszku z karobu, ponieważ jest on naturalnie słodki.
Jak używać proszku karobowego
Naturalny smak proszku karobowego jest słodki. Dlatego jest tak często stosowany w przepisach na desery. W porównaniu do proszku kakaowego smak mączki karobu nie jest zbyt mocny. Z tego powodu zaleca się dwukrotne użycie zamiast proszku kakaowego.