This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Physalis
Rozmiar opakowania 20 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 20 kilogramów
Pochodzenie Peru
Forma Suszone jagody
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji 1 kubek
Kategoria Superfoods

Opis Produktu

Inne znane nazwy jagód Inków to agrest Cape lub jagoda aztecka. Należy do rodziny psiankowatych i pochodzi z wysokogórskich tropikalnych obszarów Ameryki Południowej. Ta jagoda ma rozmiar marmuru o głębokim pomarańczowym kolorze. Suszony owoc daje słodko-kwaśny, cierpki smak. Owoce są okrągłe, złociste, pokryte skórką i nie nadają się do spożycia. Skórka owocu nadaje mu teksturę przypominającą papier, co czyni go zachęcającym dla klientów. Ma również delikatny aromat i gorzki, ale specyficzny smak.

Oferowane przez nas produkty ze złotymi jagodami są dostępne w całości i luzem dla dystrybutorów i importerów. Dostarczamy najlepsze produkty surowe pochodzące z Amazonii w Peru. Możesz skontaktować się, jeśli chcesz skorzystać z usług EOM lub prywatnego etykietowania.

Jest to rodzimy owoc w Peru, który rośnie w dzikich, ogólnie suchych i gorących obszarach w pobliżu Andów. Jest niezbędną częścią diety sektora wiejskiego. Do jej wzrostu wykorzystywane są syntetyczne pestycydy i nawozy. Dlatego są całkowicie organiczne. Jagody Inków są doskonałym dodatkiem do wielu przepisów lub można je przyjmować jako łatwą przekąskę.

Pochodzenie jagód inków

Kolumbia i Ekwador to początki. Jagody Inków pochodzą z tropikalnych obszarów Ameryki Południowej na dużych wysokościach i należą do rodziny psiankowatych.

Jak używać jagód inków

Możesz cieszyć się tymi niesamowitymi suszonymi i organicznymi jagodami Inków na lunch. Dobrym rozwiązaniem jest również połączenie ich z mieszanką dla turystów z nasionami i orzechami. Ma ostry smak, którym można się delektować z pestkami słonecznika, orzechami nerkowca, stalówkami kakao i orzechami pekan. Z grubsza posiekane Inków można je również stosować z przepisami na chleb owocowy i ciastka, muesli lub muesli, batonami musli lub muffinami oraz czekoladą i plastrami. Możesz nadać sałatkom, ryżowi i farszom żywy i pełen wigoru kolor. Jagody Inków wspaniale smakują z domowymi piklami i chutneyami.

Przechowywanie

Trzymaj je z dala od bezpośredniego światła słonecznego, umieść je w suchym i chłodnym miejscu i przechowuj w szczelnym pojemniku. Zaleca się przechowywać je w lodówce.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our