Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Physalis |
Rozmiar opakowania | 20 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 kilogramów |
Pochodzenie | Peru |
Forma | Suszone jagody |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 12 – 24 miesięcy |
Wielkość porcji | 1 kubek |
Kategoria | Superfoods |
Opis Produktu
Inne znane nazwy jagód Inków to agrest Cape lub jagoda aztecka. Należy do rodziny psiankowatych i pochodzi z wysokogórskich tropikalnych obszarów Ameryki Południowej. Ta jagoda ma rozmiar marmuru o głębokim pomarańczowym kolorze. Suszony owoc daje słodko-kwaśny, cierpki smak. Owoce są okrągłe, złociste, pokryte skórką i nie nadają się do spożycia. Skórka owocu nadaje mu teksturę przypominającą papier, co czyni go zachęcającym dla klientów. Ma również delikatny aromat i gorzki, ale specyficzny smak.
Oferowane przez nas produkty ze złotymi jagodami są dostępne w całości i luzem dla dystrybutorów i importerów. Dostarczamy najlepsze produkty surowe pochodzące z Amazonii w Peru. Możesz skontaktować się, jeśli chcesz skorzystać z usług EOM lub prywatnego etykietowania.
Jest to rodzimy owoc w Peru, który rośnie w dzikich, ogólnie suchych i gorących obszarach w pobliżu Andów. Jest niezbędną częścią diety sektora wiejskiego. Do jej wzrostu wykorzystywane są syntetyczne pestycydy i nawozy. Dlatego są całkowicie organiczne. Jagody Inków są doskonałym dodatkiem do wielu przepisów lub można je przyjmować jako łatwą przekąskę.
Pochodzenie jagód inków
Kolumbia i Ekwador to początki. Jagody Inków pochodzą z tropikalnych obszarów Ameryki Południowej na dużych wysokościach i należą do rodziny psiankowatych.
Jak używać jagód inków
Możesz cieszyć się tymi niesamowitymi suszonymi i organicznymi jagodami Inków na lunch. Dobrym rozwiązaniem jest również połączenie ich z mieszanką dla turystów z nasionami i orzechami. Ma ostry smak, którym można się delektować z pestkami słonecznika, orzechami nerkowca, stalówkami kakao i orzechami pekan. Z grubsza posiekane Inków można je również stosować z przepisami na chleb owocowy i ciastka, muesli lub muesli, batonami musli lub muffinami oraz czekoladą i plastrami. Możesz nadać sałatkom, ryżowi i farszom żywy i pełen wigoru kolor. Jagody Inków wspaniale smakują z domowymi piklami i chutneyami.
Przechowywanie
Trzymaj je z dala od bezpośredniego światła słonecznego, umieść je w suchym i chłodnym miejscu i przechowuj w szczelnym pojemniku. Zaleca się przechowywać je w lodówce.