This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Cocos nucifera
Rozmiar opakowania 20 kilogramów (4×5 kg)
Minimalna wielość zamówienia 20 kilogramów
Pochodzenie Indonezja
Forma Granulki
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 24 – 36 miesięcy
Wielkość porcji 1 łyżka stołowa
Kategoria Superfoods

Opis Produktu

Oferowany przez nas cukier kokosowy jest w całości ekologiczny i pochodzi z Indonezji. Królewskie kwiaty palmy kokosowej wytwarzają skrystalizowany nektar, z którego wytwarza się cukier kokosowy o słodkim smaku. Będzie nienagannym dodatkiem do Twoich soków, wypieków, domowego musli, sosów, deserów, kawy i owsianki. Sok z kiełków ciętych kwiatów oleju kokosowego jest źródłem produkcji cukru z kwiatów kokosowych. W południowo-wschodniej Azji był używany od tysięcy lat jako substancja słodząca. Rolnicy delikatnie kroją znaczek kwiatu, wspinając się na drzewo, aby uzyskać nektar z kwiatów cukrowych. Po zebraniu nektar jest przenoszony do gotowania w kotłach. W tym procesie wilgotność nektaru spada, co pozwala na krzepnięcie. Gdy mieszanina ostygnie, kryształowa cegła jest tarta. Chociaż ma nazwę cukier kokosowy, nie ma typowego kokosowego smaku. Wygląda jak średni lub jasnobrązowy kryształ i smakuje jak karmel z niewielkim posmakiem słodowym. Pomimo posiadania aromatu nie narzuca się.

Jak używać cukru kokosowego

Cukier z kwiatów kokosa jest całkowicie organiczny i podobnie jak cukier biały ma taki sam słodzący smak. Będzie doskonałym dodatkiem do smoothie, kremowych deserów i innych słodkich dań. Smak cukru kokosowego jest intensywniejszy niż cukru białego, dlatego minimalna ilość wystarczy, aby uzyskać przyjemny słodki smak. Może służyć jako słodzik do kawy lub możesz uzyskać ciekawe smaki w swoich napojach. Jego popularność szybko rośnie w przypadku dżemów, sałatek owocowych, koktajli i przetworów owocowych.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our