Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Cocos nucifera |
Rozmiar opakowania | 300ml, 500ml, 1000ml oraz 25 kg, 920 kg |
Minimalna wielość zamówienia | 1 paleta (pod własną marką/bez marki) lub 1 sztuka opakowania zbiorczego (luzem) |
Pochodzenie | Filipiny, Indonezja, Sri Lanka |
Forma | Olej |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
Wielkość porcji | 2 łyżki stołowe |
Kategoria | Oleje i tłuszcze |
Opis Produktu
Olej kokosowy Virgin jest całkowicie naturalny i tłoczony na zimno. Oferowany przez nas olej kokosowy extra virgin jest ekologiczny i pochodzi z Filipin i Sri Lanki. Jest dostępny w butelce lub opakowaniu zbiorczym. To produkt nadający się do olejowania i pieczenia. Podczas pieczenia i gotowania powinieneś spróbować dodać olej kokosowy.
Mięso młodego kokosa jest źródłem oleju kokosowego extra virgin. Mleko kokosowe można uzyskać z tych tłoczonych na zimno orzechów kokosowych, a następnie przetworzyć na olej. Ma bogaty aromat kokosowy, ponieważ proces ten odbywa się w tradycyjny sposób i nie wymaga użycia żadnych środków chemicznych. Ten produkt ma ograniczone przetwarzanie. Dlatego możesz zauważyć pewne przebarwienia i pozostać na dnie słoika.
W porównaniu do typu dezodoryzowanego olej kokosowy extra virgin jest najwyższej jakości, ponieważ wykorzystuje się w nim wyłącznie świeże orzechy kokosowe. Te orzechy kokosowe, które nie są suszone, są usuwane ze skorupek i nazywane są koprą. W wielu azjatyckich curry olej kokosowy jest wszechobecny.
Jak używać oleju kokosowego
Olej kokosowy jest uważany za jeden z głównych składników do gotowania. Nie tylko to, ale jest również bardzo znany w przemyśle olejowym do pielęgnacji włosów i ciała. Przetworzone mydła to przykład tłuszczu kokosowego używanego w produktach do pielęgnacji ciała. Inne główne zastosowania oleju kokosowego to kremy, środki nawilżające, balsamy, płyny, płyny do demakijażu, stałe perfumy i produkty do stylizacji włosów.