This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Helianthus annuus
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Europa
Forma Nasiona
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji ¼ kubka
Kategoria Nasiona i ziarna

Opis Produktu

Łuskane i przetworzone jądro słonecznika jest znane jako ziarno słonecznika piekarniczego. Gatunek piekarniczy różni się od gatunku cukierniczego, ponieważ ma okrągły kształt i duży rozmiar. W ziarnie gatunku piekarniczego liczba oleju jest wyższa. Dlatego jest ciemniejszy. Ale jeśli mówimy o gatunku cukierniczym, ma blady kolor, duży rozmiar i jędrną teksturę.

Pochodzenie nasion słonecznika gatunku cukierniczego

Pochodzenie słoneczników to Peru i Meksyk. Są jedną z pierwszych roślin uprawianych i wykorzystywanych przez rdzennych Amerykanów od tysięcy lat. Kiedy Hiszpanie sprowadzili je do Europy, olej słonecznikowy stał się bardzo sławny, a później rozprzestrzenił się również na inne kraje. Kwiaty tej rośliny wytwarzają dużo nasion, zamkniętych w szarych lub czarnych muszlach w kształcie łezki.

Jak używać nasion słonecznika gatunku cukierniczego

Pestki słonecznika gatunku cukierniczego są stosowane głównie w produktach piekarniczych i oleju słonecznikowym. Można je również spożywać w formie przekąski.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our