This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Chenopodium quinoa
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Peru, Boliwia
Forma Białe nasiona
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 24 miesiące
Wielkość porcji 100 gramów
Kategoria Nasiona i ziarna

Opis Produktu

Oferowana przez nas ekologiczna komosa ryżowa pochodzi z Peru i Boliwii. Komosa ryżowa to pestka rośliny, ale ze względu na jej wygląd możesz pomyśleć, że to ziarno. Kolor białej komosy ryżowej nie jest w rzeczywistości biały; jest bardziej w kolorze opalenizny. To jest powód, dla którego ma różne nazwy, takie jak komosa ryżowa złota, komosa blond, komosa brązowa, komosa żółta, komosa ryżowa z kości słoniowej lub możesz po prostu nazwać ją komosą ryżową.

Oferujemy organiczną białą komosę ryżową o bogatym smaku i gładkiej konsystencji. W porównaniu do swoich odpowiedników biała komosa ryżowa ma najbardziej gładką konsystencję i wszechstronność.

Pochodzenie białej komosy ryżowej

Naturalnym miejscem wzrostu komosy ryżowej są wysokie góry Boliwii i Peru. Podczas zbioru nasiona komosy ryżowej przechodzą kontrolę jakości w obiektach. Przed wprowadzeniem naszego produktu na rynek przeprowadzamy wszystkie testy jakości naszych produktów z komosy ryżowej, aby nie zawierały herbicydów i pestycydów. W tym procesie jest filtr, który usuwa wszystkie pozostałości i zanieczyszczenia z ziaren. Następnie wykorzystuje się opatentowaną technologię ekstrakcji saponin do selekcji ziaren według gęstości i usuwania zdeformowanych kawałków.

Możesz pomyśleć, że komosa ryżowa to ziarno, ale jest to nasiono rośliny zwanej gęsią skórką i wyglądającej jak chwast. Goosefoot jest bardziej związany ze szpinakiem i burakami. Komosa ryżowa jest dostępna na rynku w postaci płatków z komosy ryżowej i mąki z komosy ryżowej lub można też użyć całych ziaren komosy ryżowej.

Jak używać białej komosy ryżowej

Biała komosa ryżowa ma łagodny smak. Może być stosowana zamiast ryżu, mieszana z wypiekami lub stosowana w sałatkach zbożowych.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our