Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Chenopodium quinoa |
Rozmiar opakowania | 25 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów |
Pochodzenie | Peru, Boliwia |
Forma | Białe nasiona |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
Wielkość porcji | 100 gramów |
Kategoria | Nasiona i ziarna |
Opis Produktu
Oferowana przez nas ekologiczna komosa ryżowa pochodzi z Peru i Boliwii. Komosa ryżowa to pestka rośliny, ale ze względu na jej wygląd możesz pomyśleć, że to ziarno. Kolor białej komosy ryżowej nie jest w rzeczywistości biały; jest bardziej w kolorze opalenizny. To jest powód, dla którego ma różne nazwy, takie jak komosa ryżowa złota, komosa blond, komosa brązowa, komosa żółta, komosa ryżowa z kości słoniowej lub możesz po prostu nazwać ją komosą ryżową.
Oferujemy organiczną białą komosę ryżową o bogatym smaku i gładkiej konsystencji. W porównaniu do swoich odpowiedników biała komosa ryżowa ma najbardziej gładką konsystencję i wszechstronność.
Pochodzenie białej komosy ryżowej
Naturalnym miejscem wzrostu komosy ryżowej są wysokie góry Boliwii i Peru. Podczas zbioru nasiona komosy ryżowej przechodzą kontrolę jakości w obiektach. Przed wprowadzeniem naszego produktu na rynek przeprowadzamy wszystkie testy jakości naszych produktów z komosy ryżowej, aby nie zawierały herbicydów i pestycydów. W tym procesie jest filtr, który usuwa wszystkie pozostałości i zanieczyszczenia z ziaren. Następnie wykorzystuje się opatentowaną technologię ekstrakcji saponin do selekcji ziaren według gęstości i usuwania zdeformowanych kawałków.
Możesz pomyśleć, że komosa ryżowa to ziarno, ale jest to nasiono rośliny zwanej gęsią skórką i wyglądającej jak chwast. Goosefoot jest bardziej związany ze szpinakiem i burakami. Komosa ryżowa jest dostępna na rynku w postaci płatków z komosy ryżowej i mąki z komosy ryżowej lub można też użyć całych ziaren komosy ryżowej.
Jak używać białej komosy ryżowej
Biała komosa ryżowa ma łagodny smak. Może być stosowana zamiast ryżu, mieszana z wypiekami lub stosowana w sałatkach zbożowych.