This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Sesamum
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Boliwia
Forma Czarne nasiona
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 24 miesiące
Wielkość porcji 3 łyżki stołowe
Kategoria Nasiona i ziarna

Opis Produktu

Sezam jest jednym z najstarszych roślin oleistych na świecie. W porównaniu z innymi nasionami oleistymi czarne nasiona sezamu mają największą zawartość oleju. Sezam jest stosowany w kuchniach na całym świecie ze względu na orzechowy aromat i bogaty smak. Wygląda bardzo podobnie do czarnuszki lub czarnuszki sativa. Ludzie są zdezorientowani i nazywają to po imieniu nasion cebuli i czarnuszki.

Sesamum indicum to roślina uprawiana od tysięcy lat. Ma strąki owoców, które zawierają tłuste, małe i płaskie nasiona zwane czarnymi nasionami sezamu. Istnieje wiele odmian kolorystycznych nasion sezamu, na przykład brązowy, biały, czarny, złoty, szary i podpalany.

Po usunięciu łuski nasion sezamu czarnego zmienia się w ziarno sezamu białego, ponieważ po usunięciu łuski ziarna odsłaniają się jego białe wewnętrzne części. Po usunięciu łuski nasiona będą miały również różne składniki odżywcze i smaki.

Jak używać czarnych nasion sezamu

Czarne nasiona sezamu można wykorzystać na wiele sposobów. Możesz posypać nimi sałatki, dania z ryżu, warzywa i makaron. Mogą być również używane do obtaczania ryb w celu uzyskania chrupiącej panierki lub nawet w wypiekach. Nasiona sezamu są używane we wszystkich rodzajach kuchni w Azji, Afryce, na Bliskim Wschodzie i w basenie Morza Śródziemnego. Czarne nasiona są bogatsze w smak i mają orzechowy posmak, ale zawierają mniej oleju. Ponadto nadają potrawom estetyczny wygląd ze względu na swój niepowtarzalny kolor. W Chinach i Japonii ludzie używają czarnego sezamu do słodyczy, takich jak lody, mochi i ciasteczka.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our