This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Oryza sativa
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Holandia
Forma Białawy, brązowy proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji 100 gram
Kategoria Mąki

Opis Produktu

Mąka ryżowa brązowa wytwarzana jest przez kruszenie drobnego ryżu. Po usunięciu niejadalnej łuski zewnętrznej ryżu pełnoziarnistego otrzymujemy mąkę z brązowego ryżu. Mąka ryżowa jest bezglutenowa, dlatego można ją stosować zamiast mąki pszennej. Możesz również użyć mąki ryżowej jako zagęszczacza.

Pochodzenie brązowej mąki ryżowej

Przed 6000 pne. w południowych Chinach po raz pierwszy uprawiano ryż. Po pewnym czasie zaczął się rozprzestrzeniać w Indiach, Tajlandii i Wietnamie. Obecnie Indie i Chiny są odpowiedzialne za produkcję 50% ryżu na świecie. Głównymi stanami w USA, które produkują głównie ryż, są Arkansas, Luizjana i Kalifornia.

W tych częściach świata, w których ryż jest głównym składnikiem żywności, zamiast mąki pszennej używa się głównie mąki ryżowej. Stał się głównym składnikiem wyrobów piekarniczych i przetworzonej żywności szybko po tym, jak został wprowadzony w krajach zachodnich w latach 80. 90% światowej uprawy i konsumpcji ryżu znajduje się w Azji.

Ryż brązowy ma ciemny kolor i twardą konsystencję. Dlatego jest używany głównie do wypieku chleba i ciast po zmiażdżeniu.

Jak używać brązowej mąki ryżowej

Mąka ryżowa brązowa powstaje po zmiażdżeniu w 100% czystego brązowego ryżu pełnoziarnistego. Mąka nadaje orzechowy i łagodny smak. To bezglutenowa mąka ryżowa. Dlatego możesz go używać w przepisach na wypieki bezglutenowe, sosach zagęszczających i sosach, do wypieku chleba, muffinek i naleśników.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our