This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Oryza sativa
Rozmiar opakowania 25 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 25 kilogramów
Pochodzenie Holandia
Forma Biały proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji 100 gram
Kategoria Mąki

Opis Produktu

Mąka ryżowa biała wytwarzana jest z wysokiej jakości mielonego ryżu. Jest to brązowy rodzaj mąki ryżowej, który jest wytwarzany z ryżu pełnoziarnistego po usunięciu nieprzyjemnej do spożycia zewnętrznej skórki. Możesz użyć go jako zamiennika mąki pszennej, ponieważ jest bezglutenowy. Może być również używany do zagęszczania sosów i sosów.

Pochodzenie białej mąki ryżowej

W południowych Chinach ryż uprawiano po raz pierwszy około 6000 lat przed naszą erą. Lata temu. Potem szybko rozprzestrzenił się w Tajlandii, Indiach i Wietnamie. Około 50% światowej produkcji ryżu pochodzi z Chin i Indii. Arkansas, Luizjana i Kalifornia to główni producenci ryżu w USA. Około 1000 roku pne ryż dotarł do Afryki, a następnie do Grecji. Później został sprowadzony do Brazylii z Europy. Obecnie Azja produkuje najwięcej ryżu na świecie. Jest także największym konsumentem ryżu.

Ma ciemny kolor i twardą teksturę. Dlatego mąka z brązowego ryżu jest używana głównie do pieczenia.

Jak używać białej mąki ryżowej

Mąka ryżowa biała jest świetna do zagęszczania sosów, panierowania ryb lub wypieków, takich jak chleb, pierogi, ciastka i wiele innych.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our