| Parametry | Opis | 
| Nazwa botaniczna | Oryza sativa | 
| Rozmiar opakowania | 25 kilogramów | 
| Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów | 
| Pochodzenie | Holandia | 
| Forma | Biały proszek | 
| Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką | 
| Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna | 
| Okres przydatności do spożycia | 12 – 24 miesięcy | 
| Wielkość porcji | 100 gram | 
| Kategoria | Mąki | 
Opis Produktu
Mąka ryżowa biała wytwarzana jest z wysokiej jakości mielonego ryżu. Jest to brązowy rodzaj mąki ryżowej, który jest wytwarzany z ryżu pełnoziarnistego po usunięciu nieprzyjemnej do spożycia zewnętrznej skórki. Możesz użyć go jako zamiennika mąki pszennej, ponieważ jest bezglutenowy. Może być również używany do zagęszczania sosów i sosów.
Pochodzenie białej mąki ryżowej
W południowych Chinach ryż uprawiano po raz pierwszy około 6000 lat przed naszą erą. Lata temu. Potem szybko rozprzestrzenił się w Tajlandii, Indiach i Wietnamie. Około 50% światowej produkcji ryżu pochodzi z Chin i Indii. Arkansas, Luizjana i Kalifornia to główni producenci ryżu w USA. Około 1000 roku pne ryż dotarł do Afryki, a następnie do Grecji. Później został sprowadzony do Brazylii z Europy. Obecnie Azja produkuje najwięcej ryżu na świecie. Jest także największym konsumentem ryżu.
Ma ciemny kolor i twardą teksturę. Dlatego mąka z brązowego ryżu jest używana głównie do pieczenia.
Jak używać białej mąki ryżowej
Mąka ryżowa biała jest świetna do zagęszczania sosów, panierowania ryb lub wypieków, takich jak chleb, pierogi, ciastka i wiele innych.
