Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Pisum sativum |
Rozmiar opakowania | 20 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 kilogramów |
Pochodzenie | Chiny |
Forma | Białawy proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
Wielkość porcji | 30 gramów |
Kategoria | Proteiny |
Opis Produktu
Na Karaibach i w Ameryce groch i ryż są od wielu lat używane jako główne produkty spożywcze. Możesz uzyskać z nich białko w prosty i tani sposób. Koncentrat z grochu jest znany jako proszek z białka grochu. Oferowany przez nas proszek z grochu jest organiczny i pochodzi z Chin. Możesz użyć białka grochu zamiast odżywki serwatkowej pochodzenia zwierzęcego. Znaczącymi producentami grochu są Ameryka Północna i Europa. Jest pozyskiwany z grochu żółtego, który jest również nazywany Pisum sativum. To zrównoważone źródło białka na najbliższe lata może zastąpić spożycie mięsa. Proszki z białek grochu i ryżu są bezglutenowe, bezsojowe i bezmleczne o właściwościach hipoalergicznych. Kiedy niektórzy ludzie używają soi i białek na bazie serwatki, po ich użyciu odczuwają gaz, wzdęcia i mdłości. Ale może to być świetna alternatywa. Nie używamy słodzików i sztucznych barwników, które są przyczyną reakcji alergicznych. Oznacza to, że nasze produkty są całkowicie ekologiczne.
Pochodzenie białka grochu
Możesz użyć białka jako suplementu w postaci proszku. Kiedy kulturystyka zaczęła być znana w latach pięćdziesiątych XX wieku, popularne były białka w proszku na bazie serwatki i jajek. To był czas, kiedy ta praktyka zdobyła rynek proszków białkowych.
Jak używać białka grochu w proszku
Białka ryżu i grochu mają delikatny smak. Dlatego można je stosować na wiele sposobów, np. Od koktajli po produkty odżywcze, od zamienników posiłków po batony proteinowe. Możesz używać białek grochu w dowolnej postaci od pikantnych po słodkie. Rzućmy okiem na kilka głównych sposobów wykorzystania tych białek. Można go używać jako kulki energetyczne, pączki, batony, płatki owsiane (lub inny posiłek typu owsianka), naleśniki, gofry, pieczywo / babeczki, ciasta / babeczki, sosy sałatkowe, gorące napoje, zupy, zapiekanki, muesli, budyń, czekoladki, ciasteczka, ciasteczka itp.