Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Cucurbita pepo L. |
Rozmiar opakowania | 25 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów |
Pochodzenie | Chiny |
Forma | Drobny zielonkawy proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
Wielkość porcji | 1oz / 28 grams |
Kategoria | Nasiona i ziarna |
Opis Produktu
Dynia ma jadalne nasiona, które są również nazywane pepita de calabaza. Pestki dyni są sklasyfikowane jako A lub AA i rosną bez muszli. Powinieneś wiedzieć, że istnieją dwie odmiany pestek dyni. Mogą być uprawiane bez skórki lub odmiany błyszczącej. Porównując oba, kolor odmiany połysku jest nieco jaśniejszy.
Posiadamy certyfikowane gospodarstwa ekologiczne, w których uprawiamy dynie do naszych ekologicznych nasion dyni. Nie używamy żadnych insektycydów, fungicydów ani żadnych sztucznych nawozów. Dlatego jest korzystny dla wszystkich, takich jak zwierzęta, ludzie używający produktów i mikroorganizmy na polach. Pasza dla zwierząt jest również wytwarzana z mięsa dyni, które nie nadaje się do produktów i pozostałości po tłoczeniu oleju. Nie tylko to, ale zbierane są również nasiona, co jest korzystne dla środowiska. W USA miąższ owoców jest używany jako podstawowy produkt spożywczy, który jest przetwarzany i konserwowany.
Dynie potrzebują jednego roku na doskonałą uprawę. Zwykle łodyga rośliny rośnie na ziemi, ale jeśli ją przywiążesz, może również się wspinać. Ma umiarkowane gałęzie i długie łodygi. Kwiaty zaczęły pojawiać się w kątach liści po kilku tygodniach siewu. Owoce dyni są uważane za pancerne jagody. To dlatego, że ma grubą i jędrną skórę.
Oryginalne gatunki dyni występują w Ameryce Środkowej, Południowej i Północnej. Dlatego uważany jest za rodzimy owoc Ameryki. Dziedziczona nazwa dyni to „pepita”, która pochodzi od hiszpańskiego wyrażenia „pepita de calabaza” oznacza „małe nasionko dyni”. To dlatego, że pochodzi z Meksyku.
Jak używać pestek dyni
Pestki dyni są bardzo dobre do wykorzystania w wielu produktach piekarniczych i mogą być spożywane jako przekąska po upieczeniu. Prażone nasiona dają orzechowy i ostry smak.