Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Vaccinium angustifolium |
Rozmiar opakowania | 20 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 kilogramów |
Pochodzenie | Kanada |
Forma | Suszone jagody |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz Konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 12-24 miesięcy |
Wielkość porcji | ½ kubka / 74 gramy |
Kategoria | Suszone owoce |
Opis produktu
Suszone jagody dają wspaniały smak o naturalnym ciemnofioletowym kolorze. Mogą być świetnym substytutem świeżych jagód, gdy są poza sezonem. Można je spożywać jako przekąskę lub dodawać do dań z sosem, koktajli, płatków śniadaniowych i słodkich przepisów. Są dostępne jako AJC Infused lub Cane Sugar.
Pochodzenie dzikich jagód
Lokalna nazwa tego owocu to Vaccinium angustifolium, ale są one powszechnie znane jako dzikie borówki. Należą do rodzimej rodziny borówki amerykańskiej ze środkowej i wschodniej Kanady oraz północno-wschodnich Stanów Zjednoczonych. Rosną w regionie Wielkich Jezior na zachodzie i Wielkich Dymnych Górach na południu. Dzikie jagody są również dostępne w formie Infused, suszone i w naturalnej postaci z cukrem trzcinowym lub AJC. AJC i cukier trzcinowy są dostępne w stężeniu oleju słonecznikowego. Mają doskonały smak, jakość i kolor i są dostępne do użycia w kilku daniach i produktach, takich jak ciasta jagodowe, galaretki, dżemy, przekąski, babeczki i płatki śniadaniowe.
Jak używać dzikich jagód
Po wysuszeniu jagody stają się pyszne i można je łączyć z nasionami, mieszanką turystyczną, studencką i pudełkami śniadaniowymi. Możesz uczynić je składnikiem śniadaniowym, takim jak owsianka, koktajle i musli. Dodanie suszonych jagód do surowej żywności, takiej jak kulki energetyczne i puddingi Chia, również może być wspaniałym doświadczeniem. Dodawanie jagód do sałatek ryżowych, pikantnego kuskusu, komosy ryżowej, z prażonymi nasionami i świeżymi ziołami może być wspaniałym przeżyciem. Innym przydatnym dodatkiem borówek mogą być wypieki, babeczki, chleb owocowy i ciasta, abyś mógł w pełni cieszyć się ich wspaniałym smakiem.