This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametry Opis
Nazwa botaniczna Brassica oleracea
Rozmiar opakowania 20 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 20 kilogramów
Pochodzenie Europa
Forma Zielony proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz Konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12-24 miesięcy
Wielkość porcji 1 łyżka stołowa
Kategoria Zioła i przyprawy

Opis produktu

Brassica oleracea italica, znana również jako zielona roślina brokułowa, należy do rodziny kapust jadalnych. Warzywo kapustne jest źródłem sproszkowanego brokuła i należy do rodziny kapusty, brukselki i kalafiora. Najlepszą porą roku na uprawę tego warzywa jest pora zimna, która może dorastać do 30 cali. Łodyga i główka pąków kwiatowych mogą być używane w różnych naczyniach. Prawie 89% wody dociera do całej rośliny, z czego słyną surowe brokuły. Smakosze, którzy są świadomi wody, mogą wziąć mielenie suszonych na powietrzu brokułów lub liofilizowanych brokułów. Oferowany przez nas proszek z brokułów przypomina proszek moringa lub matcha. Oferujemy proszek brokułowy, który jest w całości wykonany ze świeżych brokułów bez żadnych zanieczyszczeń. Aby zachować prawdziwy kolor tego warzywa w naszym proszku, zastosowaliśmy stały proces suszenia, aby nadać mu słodki aromat i smak.

Pochodzenie proszku z brokułów

Do produkcji proszku brokułowego używamy wyłącznie świeżych brokułów, różyczek i łodyg, aby mieć pewność, że oferowany przez nas produkt będzie najwyższej jakości i czystości. Oferujemy kompletny organiczny proszek brokułowy pochodzący z UE. Nasz produkt nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku ani zanieczyszczeń.

Jak używać proszku z brokułów

Jeśli chcesz wzbogacić smak swoich potraw, sosów sałatkowych, zielonych koktajli, zup i soków warzywnych, to proszek z brokułów to doskonały wybór. Brokuły należą do rodziny zielonych warzyw o kwiatowej główce, którą można zjeść. Warzywo to można jeść na surowo, ale najczęściej używa się go po ugotowaniu lub na parze.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our