Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Salvia hispanica |
Rozmiar opakowania | 25 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów |
Pochodzenie | Południowa Ameryka, Afryka |
Forma | Nasiona |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 – 36 miesięcy |
Wielkość porcji | 2 łyżki stołowe |
Kategoria | Superfoods |
Opis Produktu
Oferujemy białe nasiona chia pochodzące z Afryki i Ameryki Południowej. Są one całkowicie konwencjonalne lub organiczne. W Ameryce Środkowej białe nasiona chia od wielu lat odgrywają kluczową rolę w ich diecie. Nasiona Chia mają łagodny smak i mogą być chrupiące, galaretowate i orzechowe, w zależności od rodzaju przygotowania. Można go dodawać do jogurtu, musli, owsianki i innych produktów spożywczych.
W porównaniu z ich ciemnymi odpowiednikami białe nasiona chia są rzadkie. Ogólnie rzecz biorąc, białe nasiona chia są powszechnie spotykane w torebkach ciemnych nasion chia. Ale jeśli chcesz je uporządkować, nie byłoby to możliwe w przypadku maszyny. Musisz użyć ludzkich rąk, a nadal jest to bardzo ryzykowne i kosztowne zadanie. Z tego powodu te nasiona są wybierane przez hodowlę. Wyhodowanie puli białych nasion chia wymaga czasu. Jeśli mówimy o składnikach i smaku, są one takie same, jak ich ciemne warianty. Nasiona chia mają zdolność pęcznienia westchnień, co czyni je dobrym substytutem siemienia lnianego.
Jak używać białych nasion Chia
Możesz dodać nasiona chia do swoich potraw jako całości lub użyć ich w sokach, koktajlach, płatkach owsianych, wymieszać z jogurtem, posypać sałatką po pokruszeniu. Dodając te nasiona do mokrych potraw, takich jak owsianka lub napoje, lekko puchną, ale nadal będą chrupiące.