Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Morus alba |
Rozmiar opakowania | 10 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 kilogramów |
Pochodzenie | Turcja |
Forma | Białe jagody |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 12 – 24 miesięcy |
Wielkość porcji | 1 oz / 28 gram |
Kategoria | Suszone owoce |
Opis Produktu
Morwy można spotkać na każdym kontynencie. To soczysty i malutki owoc morwy. Chociaż roślina ta ma około 15 gatunków, tylko trzy są uprawiane do celów komercyjnych. Suszone morwy zbieramy od najlepszych producentów i przetwarzamy w naszym certyfikowanym zakładzie ekologicznym. Są całkowicie organiczne, naturalne i uprawiane bez środków owadobójczych i pestycydów.
Pochodzenie Morwy Białej
Morwa biała ma pochodzenie łacińskie. Dlatego są również znane jako owoce Morusa. Technicznie nie są to jagody. Podobnie jak winogrona, są to zebrane owoce, które rosną na jednej łodydze w postaci gron. Oczywiście drzewo morwy nie wydaje białych owoców, chyba że jest specjalnie uprawiane w tym celu. Jego nazwa jest biała nie ze względu na owoce, ale ze względu na kolorowe pąki. Morwa ma trzy gatunki; czerwony, hybrydowy i biały. Owoc drzewa hybrydowego ma wiele kolorów. Chiny są głównym producentem morwy białej ze względu na liście i kolor. To jedyne źródło pożywienia dla jedwabników.
Jak używać morwy białej
Możesz dodać suszone białe morwy do dowolnego dania lub zjeść je jako przekąskę. Możesz je przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy. Dlatego właśnie możesz kupować te organiczne suszone jagody luzem i cieszyć się nimi w dowolnym momencie.