This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Euterpe precatoria, Euterpe oleracea
Rozmiar opakowania 5 Kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 10 Kilogramów
Pochodzenie  Brazylia, Boliwia, Kolumbia
Forma Proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna
Okres przydatności do spożycia 24 miesiące
Wielkość porcji  2-3 gramów na dzień
Kategoria Superfoods

 

 

 

Opis produktu

Dla profesjonalistów z branży spożywczej nasz proszek Acai jest dostępny w hurtowych opakowaniach zbiorczych. Oferujemy organiczny proszek Acai, który jest liofilizowany. Kolumbia, Brazylia i Boliwia to czołowi producenci organicznego proszku Acai. Nasz produkt jest w 100% czysty i nie zawiera domieszek maltodekstryny. Zgodnie z zapotrzebowaniem naszych klientów dostarczamy proszek Acai na całym świecie w różnych opakowaniach i przystępnych cenach.

 

Pochodzenie Proszku Acai

W porze suchej i gorącej od maja do listopada owoce drzewa Acai są zbierane. To czas, kiedy okazuje się być cennym składnikiem diety miejscowych, którzy codziennie w sezonie wypijają około 2 litrów rozrzedzonej miazgi acai. Z jednego drzewa acai można wyprodukować prawie 1000 kg owoców, a jeden owoc waży kilka gramów. Palma acai jest źródłem owoców acai, a kraje Ameryki Południowej, takie jak Brazylia i Peru, są jej źródłem. Owoce są małe i występują w kolorze czarnym i ciemnofioletowym. Kształt tego fioletowego owocu jest okrągły i ma obwód 1 cala. Rośnie w formie gałęzi z kępą 500-900 owoców w jednym pęczku. Nazwa tego owocu pochodzi od lokalnej legendy o Amazonii i pochodzi od portugalskiej adaptacji tupijskiego słowa ïwaca’i, które oznacza owoc, który wlewa wodę lub płacze. Oprócz innych owoców z Amazonii jagody Acai są kolejnym tradycyjnym pożywieniem mieszkańców, który stał się bardzo popularny poza tym regionem w połowie lat 90.

Liofilizowany proszek Acai

W procesie suszenia i zamrażania miazgi acai musi istnieć środowisko próżniowe o temperaturze – 40 ° C. Cała ta procedura usuwa wodę i nazywa się sublimacją. Jeśli acai zostanie nadmiernie przetworzone z innymi środkami konserwującymi, utworzy złośliwy brązowy proszek. NutriBoost oferuje najlepszy liofilizowany proszek acai.

 

Jak używać liofilizowanego proszku Acai

Proszek Acai jest jednym z głównych składników soków, smoothie i jogurtów. Można go również użyć do lodów, deserów lub sałatek. Jest to produkt, który jest w pełni ekstrahowany z mielonego, suszonego i mrożonego organicznego soku z acai. Posiada słodki smak, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do soków, smoothie i śniadań.

Naszymi głównymi klientami w proszku z jagód acai są dystrybutorzy, hurtownicy, importerzy i dostawcy.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our