Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Cucurbita pepo L. |
Rozmiar opakowania | 25 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 25 kilogramów |
Pochodzenie | Austria |
Forma | Drobny zielonkawy proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 18 – 24 miesięcy |
Wielkość porcji | 15 gramów |
Kategoria | Proteiny |
Opis Produktu
Oferujemy ten superfood, który jest wytwarzany z ekologicznych i surowych nasion dyni. Te pestki dyni są precyzyjnie wyselekcjonowane, a po zmieleniu zamieniają się w drobny zielony proszek.
Dynia, znana również jako Cucurbita pepo L., należy do rodziny Cucurbitaceae i pochodzi z USA i Meksyku. Od tysięcy lat na tym świecie hodowano dynie. Należy do rodziny, która obejmuje arbuz, luffy, dynie, tykwy, ogórki i melony.
Zgodnie z opowieścią o dziękczynieniu, przed przybyciem podróżników do Ameryki, rdzenni Amerykanie używali go jako podstawowego pożywienia. Chociaż zbiory tego niesamowitego jedzenia są krótkie, potrzeba dużo czasu, aby stać się doskonałą dojrzałą dynią.
Jak używać białka dyniowego w proszku
Możesz użyć surowego białka w proszku z pestek dyni do pieczenia lub dodać je do sałatek, karmy dla zwierząt domowych, karmy dla niemowląt, koktajli i odżywek dla sportowców.
Oto wskazówka dla Ciebie! Jeśli zmieszasz to białko w proszku z białkami słonecznika i konopi, uzyskasz lepszą ilość aminokwasów, dzięki czemu możesz uzyskać znacznie większą różnorodność w swoim produkcie.