Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Brassica oleracea |
Rozmiar opakowania | 20 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 kilogramów |
Pochodzenie | Europa |
Forma | Zielony proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz Konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 12-24 miesięcy |
Wielkość porcji | 1 łyżka stołowa |
Kategoria | Zioła i przyprawy |
Opis produktu
Brassica oleracea italica, znana również jako zielona roślina brokułowa, należy do rodziny kapust jadalnych. Warzywo kapustne jest źródłem sproszkowanego brokuła i należy do rodziny kapusty, brukselki i kalafiora. Najlepszą porą roku na uprawę tego warzywa jest pora zimna, która może dorastać do 30 cali. Łodyga i główka pąków kwiatowych mogą być używane w różnych naczyniach. Prawie 89% wody dociera do całej rośliny, z czego słyną surowe brokuły. Smakosze, którzy są świadomi wody, mogą wziąć mielenie suszonych na powietrzu brokułów lub liofilizowanych brokułów. Oferowany przez nas proszek z brokułów przypomina proszek moringa lub matcha. Oferujemy proszek brokułowy, który jest w całości wykonany ze świeżych brokułów bez żadnych zanieczyszczeń. Aby zachować prawdziwy kolor tego warzywa w naszym proszku, zastosowaliśmy stały proces suszenia, aby nadać mu słodki aromat i smak.
Pochodzenie proszku z brokułów
Do produkcji proszku brokułowego używamy wyłącznie świeżych brokułów, różyczek i łodyg, aby mieć pewność, że oferowany przez nas produkt będzie najwyższej jakości i czystości. Oferujemy kompletny organiczny proszek brokułowy pochodzący z UE. Nasz produkt nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku ani zanieczyszczeń.
Jak używać proszku z brokułów
Jeśli chcesz wzbogacić smak swoich potraw, sosów sałatkowych, zielonych koktajli, zup i soków warzywnych, to proszek z brokułów to doskonały wybór. Brokuły należą do rodziny zielonych warzyw o kwiatowej główce, którą można zjeść. Warzywo to można jeść na surowo, ale najczęściej używa się go po ugotowaniu lub na parze.