| Parametry | Opis |
| Nazwa botaniczna | Vitis vinifera |
| Rozmiar opakowania | 10-12.5 kilogramów |
| Minimalna wielość zamówienia | 10-12.5 kilogramów |
| Pochodzenie | Argentyna, Turcja |
| Forma | Suszone winogrona |
| Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
| Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
| Okres przydatności do spożycia | 18 – 24 miesięcy |
| Wielkość porcji | ¼ kubka |
| Kategoria | Suszone owoce |
Opis Produktu
Rodzynki Thompson to suszone, bezpestkowe winogrona o ciemnobrązowej barwie. Ta odmiana rodzynek występuje w Stanach Zjednoczonych, a prawie 95% produkcji odbywa się w Kalifornii.
Pochodzenie rodzynek Thompson
Historycy uważają, że rodzynki wzięły swoją nazwę od Grecji i Koryntu, gdzie były nazywane, pikantne rodzynki, malutkie bez pestek i porzeczki. Rzymianie i Grecy to ci, którzy konsumowali w dużych ilościach po tym, jak Ormianie i Libańczycy zaczęli z nimi handlować rodzynkami. Potem ich wartość zaczęła rosnąć wraz z popularnością. Aby zwiększyć popyt na Kalifornijskie rodzynki i zwiększyć ich świadomość, pracownicy marketingu California Raisin Industry wprowadzili w 1984 roku California Dancing Raisin.
Jak używać rodzynek Thompson
Thompson Seedless może być używany do robienia sałatek, mieszania z lodami lub jako dodatek do chleba i ciast.