Opis produktu
Na świecie jest wiele krajów i regionów, w których zbiera się Vaccinium corymbosum lub jagody, jednakże większość z nich jest produkowana w Ameryce Południowej i Europie.
Jagody w postaci sproszkowanej mają znacznie lepszy smak w porównaniu do świeżej postaci. Jeśli weźmiesz jedną łyżkę proszku z jagód, będzie to równe pół szklanki świeżych jagód. Dlatego mądrze jest kupować proszek z jagód, a potem świeże jagody.
Pochodzenie jagód w proszku
Jagoda jest również nazywana Vaccinium corymbosum i jest północną jagodą wysoką występującą w Ameryce Północnej. Od początku swojego odkrycia uważana była za jedną z najbardziej ekonomicznych upraw spożywczych. Dzieje się tak, ponieważ plon jest stabilny, a owoce są wysokiej jakości. Kiedy te jagody rosną, nadają słodki smak wina.
Uprawa jagody amerykańskiej prowadzona była z niezwykłą starannością w ich chilijskim sadzie. Dla idealnego wzrostu jagód, obszary przybrzeżne Chile, góry, środkowa dolina są najlepszymi miejscami ze względu na ich zimne i ciepłe pory roku. Po zakończeniu zbioru jagody przechodzą proces suszenia i zamrażania. Po dodaniu do koktajli i jogurtu stało się bardzo smaczne. Proszek z jagód powstaje, gdy jagody są zamrożone i wysuszone. Oferowany przez nas proszek borówkowy jest całkowicie czysty i ekologiczny oraz posiada certyfikat firmy Skal.
Jak używać jagód w proszku
Oferowany przez nas proszek z jagód jest w 100% organiczny o naturalnie słodkim i lekko pikantnym smaku. Konsystencja naszego pudru z jagód jest wspaniała i można go dodać do wszystkiego, na przykład muffinki, koktajli itp., Aby uzyskać naturalny kolor. Na poranny zastrzyk można dodać sproszkowaną jagodę do granoli lub jogurtu. Innym pysznym sposobem wykorzystania proszku z jagód jest użycie go z orzechami nerkowca i mlekiem kokosowym, aby zrobić wegański sernik dla klientów.