Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Adansonia digitata |
Rozmiar opakowania | 20 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 kilogramów |
Pochodzenie | Senegal, Południowa Afryka |
Forma | Proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna |
Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
Wielkość porcji | 5 gramów na dzień |
Kategoria | Superfoods |
Opis produktu
Proszek baobab jest dostępny w hurtowych opakowaniach zbiorczych dla profesjonalistów z branży spożywczej. Oferowany przez nas proszek z baobabu pochodzi z Afryki. Zasadniczo proszek z owoców baobabu to naturalnie odwodniony proszek owocowy endokarpu, czyli strąków owocowych drzewa baobabu. Proszek jest oddzielany od nasion za pomocą metod mechanicznych. Jest całkowicie naturalny, bez żadnych zanieczyszczeń i dodatków.
Pochodzenie proszku z baobabu
Adansonia to jedno z najstarszych i najwspanialszych drzew na świecie. Jest powszechnie znany jako drzewo baobabu i jest źródłem proszku baobabu. Adansonia lub baobab to rodzime drzewo Afryki. Rośnie również w suchych i gorących regionach, takich jak Arabia, Madagaskar, Afryka Saharyjska oraz w niektórych gorących i suchych regionach Australii. Baobab to arabskie imię, które oznacza ojca wielu nasion. W niektórych częściach Afryki jest również nazywana nazwą odwróconego drzewa, śmietanki z drzewa tatarskiego i małpiego drzewa chlebowego ze względu na jego wyrośnięty wzrost. Jest również znany jako drzewo życia w Afryce, ponieważ oferuje nie tylko napoje i jedzenie, ale także inne niezbędne rzeczy do życia. Mówi się, że to drzewo może żyć nawet 1500 lat. W porównaniu z jego gałęziami i wysokością pień drzewa jest wyjątkowo gruby. Białe, ciężkie kwiaty kwitną na baobabie, a nocne nietoperze zapylają je, więc te kwiaty stają się brązowo-zielone, długie owoce. Nasiona owocu mają kształt nerki i mają twardą skorupkę. Wewnętrzna część owocu jest biała, kremowa i miękka z lekko pudrowym miąższem. Smak owoców baobabu jest wyjątkowy i przyjemny. 3000 miligramów witaminy C można uzyskać z 1 kg proszku baobabu. W proszku baobabu znajdują się również niezbędne dla zdrowia minerały, takie jak wapń (± 300 mg / 100 g), magnez (167 mg / 100 g) i potas (± 2000 mg / 100 g). Owoce dużych baobabów, które są pęknięte, są źródłem sproszkowanego afrykańskiego baobabu. Następnie miąższ owocu zamienia się w proszek baobabu, gdy jest oddzielany i miażdżony.
Jak używać proszku z Baobabu
Baobab można znaleźć w całej Afryce, Australii i na Madagaskarze. Możesz jeść go na świeżo lub dodać proszek, aby uzyskać wyjątkowy smak zup, deserów, koktajli i gulaszu. Jeśli chcesz go używać codziennie bez specjalnego wysiłku, możesz użyć proszku baobabu, mieszając go z napojami i napojami, takimi jak koktajle, woda, herbata lub sok. Nawet dodanie proszku baobabu do przedmiotów do pieczenia lub płatków owsianych lub jogurtu jest również dobrym rozwiązaniem.